Bomo maja v Mariboru videli ustaške provokacije kontroverznega hrvaškega pevca Thompsona?

Prvič v Sloveniji, natančneje v Festivalni dvorani Lent v Mariboru, bi rad nastopil kontroverzni hrvaški pevec Marko Perković - Thompson. Organizatorji ob tem trdijo, da bo to čisto običajen glasbeni koncert brez provokacij, a dejstvo je, da so Thompsonove nastope že marsikje po Evropi prepovedali. Zase hrvaški pevec sicer trdi, da je domoljub, ne fašist, njegova besedila pa govorijo drugo zgodbo. Tudi zaradi tega se na praktično vseh njegovih nastopih zberejo skupine posameznikov, ki vzklikajo ustaška gesla.

Na družbenih omrežjih so se zato že pojavili pozivi k bojkotu Thompsonovega koncerta.

Ko ljubezen do domovine zasenči hujskaštvo in ustaški vzkliki

Zaradi vroče zgodovine je napoved Thompsonovega koncerta v Mariboru dvignila veliko prahu, toda organizator ob tem zatrjuje, da hujskaštva in ustaških vzklikov ne bo.

Da je v ospredju glasba menijo nekateri Mariborčani, ki smo jih srečali in se bodo po lastnih besedah udeležili koncerta. "Glejte, jaz se s tem ne ukvarjam, glasba mi je všeč kot taka, zato se bom udeležil koncerta, ne glede na to, kaj si drugi mislijo," nam je zatrdil Mariborčan Boštjan Holzman. Spet drugi so popolnoma nasprotnega mnenja: "Meni se zdi sporno, da takega ekstremnega nacionalista in progando ustaško reklamiramo kot glasbenega izvajalca ali celo umetnika, ker to pač ne more biti," meni mimoidoča Mariborčanka Barbara Stojanov.

Thompsonov menedžer Zdravko Barišić nam je medtem v telefonskem pogovoru zatrdil, da izgredov in ustaških vzklikov na koncertih ni: "Nikoli niti enega incidenta ni bilo, zdaj že devet let to delam, pa nikoli dobesedno ni bilo nobenega incidenta."

Kontroverznost da ali ne, vprašanje ostaja, ali bomo maja v Mariboru videli ustaške provokacije kontroverznega hrvaškega pevca Thompsona?

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice