December je čas radosti, topline in pomoči. In tudi brezdomci si zaslužijo občutiti božični čar, zato je humanitarno društvo Humanitarček pripravilo svojevrstno akcijo, ki so jo na šesto obletnico obdarovanja brezdomcev nekoliko moderniziralo. 

»Ker so palčki programerčki še sveži, bodi strpen. Preden pošlješ sporočilo na Strička Božička na Severni pol, malce poklikaj ... Malce preberi ... Striček božiček je vendarle star gospod in mora prebrati velikooo pisem ... in ne more vedno klikati namesto tebe.«

Kaj je treba narediti?

1. Izbrati brezdomca.

2. Pismo se pojavi v celoti, ko izbereš naključnega brezdomca. Ker saj veste, življenje je kot škatla bonboniere. 

3. Ko nalogo oziroma pismo sprejmeš, se ta pojavi pod 'Tvoj kotiček'. Nanjo klikneš in s klikom na 'Povečava' je omogočen tisk (desno zgoraj ikona tiskalnika). 

Kako pripraviti darilo?

Humanitarček veli tako: »Ja, Palček pomagalček ... S srcem vendar!«

Če želje ne gre izpolniti v celoti, v društvu poudarjajo pomen improvizacije, saj vedno šteje dobra volja, nekaj domišljije in predvsem lepo zavito darilo.

»V škatlo ne pakiraj svoje tašče, pokvarljivih jedil in stvari, ki so jih že razjedli molji.«

Pri tem ne smete pozabiti na označbo, ki mora biti napisana v celoti in ne zgolj z imenom iz pisma. »Morda pa brezdomec Jože iz Kopra ljubi čokolado z rozinami, Jože iz Maribora pa jo sovraži.«

Kam s paketom?

Lahko ga do 10. decembra odpošljete na naveden naslov ali pa ga v času od 1. do 12. decembra prinesete v Cantante café Tabor od 1. - 12. 12. 

Prijavite se lahko tukaj.

Članek je nastal v okviru projetka Mladi mestni poročevalci Zavoda BIT, pri katerem kot partner sodeluje spletni medij Mariborinfo.com.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice