Prihod Magne Steyr v okolico Maribora dviguje vse več prahu. Na tehtnico smo tako postavili dva ključna argumenta za in proti - delovna mesta in skrb za okolje. Tako so glasovali bralci Mariborinfo.

Mnenja okoli prihoda kanadskega avtomobilskega velikana Magna Steyr v občino Hoče - Slivnica so deljena. Številni pozdravljajo prihod avtomobilskega velikana zaradi obljubljenih 6000 delovnih mest, na drugi strani pa je precejšen del javnosti zaskrbljen nad okoljskimi vplivi, o čemer smo že pisali v članku Magnina tovarna bo dnevno izpustila toliko emisij, kot ena hiša v 9 letih. Prav tako pa je jasno, da bo zaradi Magnine tovarne padel velik del rogoškega gozda. 

Ključno vprašanje, ki se te dni pojavlja v medijih, je, ali obljubljena delovna mesta odtehtajo negativne vplive na okolje.

Delovna mesta ali okolje?

Bralce Mariborinfo smo zato na Facebook strani Mariborinfo vprašali, kaj naj regija postavi na prvo mesto - delovna mesta ali skrb za okolje? To je rezultat.

V anketi je sodelovalo 405 bralcev, od tega jih na prvo mesto postavlja delovna mesta 285. Ostali, torej 120 bralcev, pa na prvo mesto postavlja skrb za okolje.

Kaj pa menite vi?

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice