Slika je simbolična (foto: Mediaspeed).
Bralec je uredništvo Mariborinfo obvestili, da je bilo konec novembra na Glavnem trgu moč opaziti nabiranje vode ob priljubljeni fontani. Posledica česa je to?

Na Glavnem trgu je konec novembra bralec Mariborinfo opazil nabiranje vode ob priljubljeni fontani.

Mestna občina Maribor pojasnjuje, da del vode že vse od začetka delovanja fontane odteka preko robov požiralnikov, kar je po njihovih besedah za tak vodomet normalno

Mirovanje od prejšnjega tedna

Vodomet na Glavnem trgu je v mirovanju od prejšnjega tedna, voda pa se vzdržuje skozi celo zimsko sezono, da jo spomladi lahko ponovno uporabijo. 

»Filter deluje ves čas, dodajajo se potrebna kemična sredstva, da ni nevarnosti zmrzali, v času zime se izvajajo vzdrževalna dela, kot so čiščenje filtrov, kontrola tesnjenja sistema in tako dalje,« pojasnjujejo na občini.

Na mestni občini dodajajo še, da so »zelo zadovoljni« z odzivi občanov in obiskovalcev mesta na fontano oziroma vodomet v toplejših mesecih, ko deluje: »To nam daje signal zaupanja, da delamo dobro in delamo naprej.«

Spomnimo. Barvno fontano so prvič vklopili lani avgusta ob začetku Festivala Lent in na neuradni otvoritvi prenovljenega Glavnega trga in Koroške ceste.

Mariborčane je takoj navdušila, še posebej so se je razveselili otroci.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
SLO (nepreverjen)

Drsališča letos na Leonu Štruklju ne bo zato bo tu alternativa.

Tommmmmy (nepreverjen)

Dejstvo je, da je fontana slabo sprojektiranja, visi proti jugu, zato se tja steka več vode. Lovilci vode (ozka špranja v tleh....) so seveda premalo, da bi polovili vso vodo. Kdo je to projektiral, mu je treba vzeti dovoljenje. Potrebna bi bila širša lična kanaleta, ki bi brez težav požrla vodo. Tako pa ves čas izgleda nemarno in šlampasto, da voda teče preko kanalov. Običina pa pravi, da je to normalno. Seveda je normalno, če je slabo narejeno!

Starejše novice