Foto: bralka Nina
Pred kratkim smo na Mariborinfo opozorili na nepokošeno Cesto zmage in zaraščene stopnice, ki vodijo na Kalvarijo. Bralka nas je opozorila na še en predel Maribora, ki je potreben ureditve.

Visoka trava, plevel in suho listje že nekaj časa kazijo izgled drevoreda in pločnika na Cesti zmage. Kot so pojasnili na občini, se zaradi epidemiološkega stanja v času pandemije določene aktivnosti urejanja okolja niso izvajale, kar je povzročilo zamude pri izvedbi nekaterih vzdrževalnih del. 

Visoka trava prerašča tudi stopnice na Kalvarijo, ki so priljubljeno sprehajališče Mariborčanov. Vendar je situacija tukaj nekoliko drugačna, saj stopnice niso v lastni mestne občine, ampak Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede.

Vsak poseg občine na tem območju bi torej pomenil prekršek in nenamenske rabe proračunskih sredstev in poseg v tujo lastnino, so pojasnili na občini.

Kaj pa Pekrski potok?

Bralka Mariborinfo se je na nas obrnila z opozorilom, da je zaraščen in neurejen tudi Pekrski potok.

»Doma smo v Novi vasi in dnevno se z dvema malima otrokoma sprehajam ob in preko Pekrskega potoka. Že nekaj časa gledam to žalostno podobo potoka. Ves je zaraščen in preraščen s travo, koprivami in rastjem. Koprive so prerasle preko mostička, trava je pa višja od otrok,« je povedala bralka. 

Z vprašanji glede zaraščenosti Pekrskega potoka in načrtovanih vzdrževalnih del smo se obrnili na Mestno občino Maribor, a njihove odgovore zaenkrat še čakamo.

Foto: bralka Nina

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Danvid (nepreverjen)

Kaj bi rada vjdela gnojnico? To ni potoku niti podobno.

Joze2020 (nepreverjen)

Ja pa dobro lepo pa bi ze zgledalo, ce bi se trava visoka pokosila.

In reply to by Danvid (nepreverjen)

Ajmeme (nepreverjen)

Mater imajo eni probleme...

V Murski (nepreverjen)

prav tako. Nepokošena trava namreč. V samem naselju, sicer vasi, katera pa spada v občino. Obcestni jarki, kateri so v drugih občinah ža zdavnaj zasuti, so globoki kot potoki. Na enem ovinku še bolj kot sam potok.

Starejše novice