Foto: Facebook profil Marprom
V jesenskih mesecih bo Marprom ob vikendih opravljal prevoz na posebni avtobusni liniji po vinski cesti na območju Kungote.

Na relaciji od glavne avtobusne postaje v Mlinski ulici v Mariboru bo čez Kungoto, Plač in Svečino do Jurija ter nazaj vozil manjši avtobus s prikolico za kolesa, ki bo obiskovalcem omenjene obmejne občine prvič na voljo zadnjo soboto in nedeljo v septembru, torej 28. in 29. septembra.

Zatem bodo ta prevoz ob suhem vremenu zagotavljali še vse vikende do vključno 20. oktobra, v primeru ugodnih vremenskih razmer pa tudi v prvi polovici novembra oziroma najdlje do 10. novembra. Aktualne informacije o vožnjah bodo sproti objavljali na Marpromovi spletni strani. Avtobus bo ob vikendih opravil tri vožnje dnevno.

Natančen vozni red je dostopen na tej povezavi.

Tovrsten prevoz je namenjen vsem obiskovalcem vinorodnega območja v Kungoti, vključno s kolesarji, ki jim lahko približa kolesarski izlet po vinski cesti.

Cena enosmerne avtobusne vozovnice znaša 2 evra za odrasle in 1 evro za otroke (starosti 6–15 let), medtem ko je prevoz koles brezplačen. Opravljanje prevoza po vinski cesti v Kungoti (so)financira tamkajšnja občina.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice