Od torka je v Mariboru omogočeno brezplačno parkiranje, a le za imetnike mesečne ali letne avtobusne vozovnice. Prvi dan veljanja ukrepa so nekaj slabe volje med imetniki vozovnice povzročila dopolnjena navodila.

Še v petek so z mestne občine na vprašanja Mariborinfo odgovorili, da brezplačnega parkiranja na belih conah tokrat ne bo.

»Ljudje so puščali avtomobile na belih conah toliko časa, da so onemogočali parkiranje tistim, ki so imeli dovolilnice za svojo cono in tistim, ki so v mesto prihajali, « so pojasnili svojo odločitev.

Mestni svet je nato vendarle sprejel odlok, ki omogoča imetnikom veljavne mesečne vozovnice javnega potniškega prometa brezplačno parkiranje na odprtih parkiriščih.

»Brezplačno parkiranje bo, v kolikor bo odlok potrjen, možno od torka, 17. novembra. Vsi, ki bodo v času opravljanja svojega dela avtomobile parkirali na belih conah in želeli parkirati brezplačno, bodo morali na vidno mesto v avtomobilu postaviti veljavno mesečno vozovnico javnega potniškega prometa in parkirno uro, saj je brezplačno parkiranje omejeno na 12 ur,« so v nedeljo pred sprejetjem odloka pojasnili na občini.

S sprejetjem odloka so navodila za parkiranje nekoliko spremenili in dodali, da je za brezplačno parkiranje treba imeti posebno potrdilo izdano s strani Marproma: »Vsi, ki želijo v času službe brezplačno parkirati v belih conah, morajo na vidno mesto za vetrobranskim steklom v avtomobilu nastaviti posebno potrdilo in parkirno uro ali listek z zapisanim časom začetka parkiranja.« 

Omenjeno potrdilo je moč naročiti preko e-pošte na naslovu [email protected] ali preko telefona na številki 059 180 481 ob delavnikih med 8. in 10. uro. 

Dodatna navodila povzročila nekaj slabe volje zaradi kazni

Bralec Mariborinfo nas je opozoril na svojo neprijetno izkušnjo z brezplačnim parkiranjem. V torek je ob 6. uri pričel z delom v središču mesta.

»Sam sem se zanašal na prvotno posredovano informacijo, torej da za brezplačno parkiranje zadostuje parkirna ura z označenim časom parkiranja in mesečna vozovnica, nameščena pod vetrobransko steklo. Dopolnjene informacije v zvezi s parkiranjem nisem zasledil,« nam je pojasnil.

Malo pred deseto uro je bil obveščen, da ima pod brisalcem prilepljeno obvestilo nadzornika. Takrat je ponovno preveril informacije in ugotovil, da so se navodila v zvezi z brezplačnim parkiranjem dopolnila.

Kot je povedal, naj bi poskušal zadevo pojasniti vodji nadzornikov parkirišč, ki pa »o možnosti stornacije obvestila o neplačilu parkirnine ni želel niti slišati.«

Informacije pred sprejetjem odloka so informativne narave

Na občini so za Mariborinfo pojasnili, da so informacijo o brezplačnem parkiranju za uporabnike javnega potniškega prometa z natančnimi navodili posredovali medijem v ponedeljek po tem, ko je bil odlok na dopisni seji mestnega sveta tudi sprejet.

»Informacije, posredovane pred zaključkom dopisne seje mestnega sveta Mestne občine Maribor, so informativne narave, saj se lahko do samega zaključka stanje spreminja,« še dodajajo.

Koliko kazni so nadzorniki parkirišč izdali na prvi dan brezplačnega parkiranja, na mestni občini ne razkrivajo.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Default (nepreverjen)

Marpromove hijene na delu ropajo nic hudega slutece voznike

Default (nepreverjen)

In kdo je vodja nadzornikov pri marprom tisti mlecnik smrkavec....

dalija (nepreverjen)

ja samo ta človek vsaj očitno dela, medtem ko se ti skrivaš za imenom.

In reply to by Default (nepreverjen)

Starejše novice