Na Zavodu za zaposlovanje Republike Slovenije so razkrili sveže podatke o brezposelnosti. Podatki so spodbudni, tudi v Mariboru.

Aprila je bilo po podatkih Zavoda za zaposlovanje Republike Slovenije manj kot 80 tisoč brezposelnih. Brezposelnost letošnjega aprila za je za kar deset odstotkov manjša kot lanskega aprila. 

Na novo se je na zavod prijavilo 3890 brezposelnih oseb, kar je kar 73 odstotkov manj kot lanskega aprila. 

Od vseh teh oseb se je na novo zaposlilo že 5630 oseb. Največ je tajnikov, natakarjev, prodajalcev, delavcev za preprosta dela, komercialnih zastopnikov za prodajo, skladiščnikov in uradnikov za nabavo in prodajo, čistilcev, strežnikov in gospodinjskih pomočnikov, voznikov osebnih vozil, taksijev in lahkih dostavnih vozil. 

Brezposelnost upadla tudi v Mariboru

Brezposelnost se še naprej zmanjšuje po vseh območnih enotah, a najbolj je v primerjavi z mesecem pred tem upadla prav na Ptuju, za kar 7,2 odstotka. 

Po upadanju brezposelnosti v aprilu sledijo še območne enote Murska Sobota, Kranj, Maribor in Velenje. Manjši upad so imeli še v Celju, Trbovljah, Novi Gorici, Kopru, Ljubljani, Novem mestu in Sevnici. 

Spodnji graf prikazuje padanje brezposelnosti na temelju primerjave med letošnjim in lanskim aprilom. Tudi tukaj je opazen velik padec predvsem v Velenju in Murski Soboti. 

Brezposlenost je najbolj upadla prav na Ptuju, sledi Murska Sobota (vir: Zavod Republike Slovenije za zdravstveno zavarovanje).

Aprila se je največ delodajalcev pojavilo s področja predelovalnih dejavnosti, gradbeništva, zdravstva in socialnega varstva. 

Sporočili so 9933 prostih delovnih mest, kar je kar 129,1 odstotkov več kot lanskega aprila. 

Daleč največ so potrebovali delavcev za preprosta dela, natakarjev in delavce na visokih gradnjah. 

Iščejo tudi že natakarje (vir: Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje).

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Neviden (nepreverjen)

Ha,ha,ha,ha,ha,kje so te gostilne??????saj že vse propadajo "ne ,da bi še iskali natakarje-natakarce?

gostilničar (nepreverjen)

Če kelnarca nima debelo rit
in kratko kiklo
je ne zaposlim sploh

Žalost (nepreverjen)

Za tebe je strežno osebje sexualni objekt? Hors nevzgojeni.

In reply to by gostilničar (nepreverjen)

Starejše novice