Cafova ulica bo prihodnje leto doživela 485.000 evrov vredno prenovo, po kateri bo ulica prijaznejša za kolesarje in pešce. Ukinili bodo sedanjih 17 parkirišč, prav tako bo promet mogoče le za dostavo in z dovolilnicami.

Za Cafovo ulico, katero obdajajo Srednja ekonomska šola, Višja šola za turizem in gostinstvo, Okrajno sodišče, stanovanjske površine in lokacije lokalov, so predvideni ukrepi trajnostne mobilnosti. 

»Glede na to, da so ukrepi trajnostne mobilnosti predvideni, da se spremeni prometna infrastruktura, da se omogoči prostor za združevanje ljudi in da se da večji poudarek pešcem in kolesarjem,« je povedal Vili Eisenhunt, vodja urada za komunalo, promet in prostor. 

Ukinili bodo 17 parkirišč

Idejna zasnova je predvideva ukinitev 17 parkirnih mest, vendar bodo stanovalcem zagotovili možnost parkiranja na parkirišču na zgornji strani Srednje ekonomske šole, kjer je trenutno bela cona. Tam naj bi bilo 50 parkirnih mest namenjenih za najem pod podobnim režimom, kot je pri zdravstvenem domu. 

»V Mestni upravi smo se odločili, da bomo stanovalcem omogočili, da lahko za polovično ceno pridobijo najem parkirnega mesta. To pomeni, da bo novih 50 parkirnih mest nadomestilo tistih sedemnajst s čimer menimo, da bomo zadostili potrebam stanovalcev,« dodaja Vili Eisenhunt. 

Ulica tako ne bo več prevozna, na njo bodo lahko zapeljala le dostavna vozila in vozila z dovolilnicami. Vrednost investicije je 485.000 evrov, predvidena prijava v projekt je v mesecu septembru. Cafova ulica bo prenovo doživela v prihodnjem letu. Dokument identifikacije investicijskega projekta ureditve Cafove ulice bodo mestni svetniki sprejemali na četrtkovi seji.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice