Z enodnevno zamudo so danes množično testiranje pričeli tudi v Mariboru, kjer napovedujejo tudi drive-in način odvzema vzorcev.

V štajerski prestolnici so dan pozneje kot v Ljubljani in drugih večjih mestih pričeli izvajati hitre teste. A prevelikega razočaranja ali jeze med čakajočimi ni bilo zaznati.

»Ja, saj ne moreš vse enkrat, to je razumljivo, tako po vrsti,« nam je povedal starejši moški v vrsti in dodal: »Kaj naj rečem, to je tak, to je naša država. Dobro pa, da se je začelo,« je bila nekoliko ostrejša gospa nekaj metrov pred njim.

Dvajset minut zamude, za čakanje s testom ura in pol

Testiranje se je pričelo z dvajsetminutno zamudo, domnevno zaradi zamude pri dostavi testov. Pred šotorom se je tako nabrala daljša vrsta. »Eno uro pa dvajset,« je na uro pokazal Mariborčan, ki je bil tik pred šotorom za odvzem brisa.

V rokah dokumenti, knjige in celo vozniško dovoljenje

Večina je imela v rokah ves čas dokumente, nekateri celo vozniška dovoljenja, spet drugi pa so s sabo prinesli knjige.

»Berem knjigo Kuga, pričakovala sem, da bom čakala nekaj časa in zato sem jo vzela s sabo,« je povedala ena izmed čakajočih.

Dovolj prostora in parkirišč, za red skrbijo redarji

Na parkirišču pred Ledno dvorano na Taboru je sicer več kot dovolj prostora, da lahko tudi večje število ljudi v vrsti vzdržuje razdaljo za preprečevanje širjenja okužbe.

»Premrzlo je za stati tu zunaj tako dolgo. To ni dobro, to se še lahko prehladiš,« je potožila starejša gospa, ki je z možem čakala na hitri test. Mariborska civilna zaščita je zato pripravila tople napitke in poskrbela, da je bilo občanom toplo vsaj ob odvzemu brisa.

»Postavili smo šotore in ogrevanje in delimo čaj. Tu so zagotovljeni tudi parkirni prostori, naša medobčinska redarska služba pa pomaga pri zagotavljanju reda,« pojasnjuje Matej Zupanič, namestnik poveljnika Civilne zaščite Mestne občine Maribor.

Da bodo mirnejše vesti pazili na vnuke

Večina tistih, ki so se danes na Štajerskem odpravili na hitre teste, je upala na negativen rezultat. Na testiranje pa so se odpravili iz podobnih razlogov.

»Zaradi tiste atipičnosti, ki je možna. Pa tudi zaradi tega, da dobim svoje potrdilo, a bom še vedno ostajal doma,« nam pove eden izmed čakajočih, drugi pa: »Ker smo trije v gospodinjstvu, pa za paziti imam dvajsetmesečno vnukico.«

Od jutri naprej »drive in«, a odločali bodo ljubljanski zdravstveni delavci

V Mariboru se je danes testiranje zaključilo ob 17. uri, jutri pa bo potekalo od 8. do 15. ure. »Verjetno bomo jutri postavili sistem drive in, tako da se bo iz avtomobila odvzemalo vzorce, sicer je to končna odločitev zdravstvenih delavcev,« je še povedal namestnik poveljnika civilne zaščite. 

Odločali pa ne bodo mariborski zdravstveni delavci, saj hitre teste v Mariboru, podobno kot v Murski Soboti in Svetem Juriju ob Ščavnici, opravljajo zaposleni iz ljubljanskih zasebnih zdravstvenih zavodov.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

NA TESTU ZA PREHLAD SE BOSTE PREHLADILI, IDIOTSKE OVČKE

Ragnar The King (nepreverjen)

Kako jih te zebe ovčke, kaj so jih postrigli.

Default (nepreverjen)

Ofce difektne

Starejše novice