Da se počasi, a vztrajno približuje praznični december lahko vidimo že v reklamnih oglasih in v vseh večjih nakupovalnih centrih, počasi pa se bo v praznične barve in luči odel tudi Maribor. Preverite, kdaj in kako.

Maribor se bo v praznično okrasitev odel na isti dan kot Ljubljana, torej 25. novembra ob 17. uri pred Prvo gimnazijo na Trgu generala Maistra.

Tako kot vsa leta poprej se bodo tudi v Mariboru skozi celoten december odvijali dogodki, ki so že stalnice prazničnega programa. Poleg prižiga prazničnih luči si boste v mestu tako lahko ogledali in doživeli še Vilinsko mesto z raznimi koncerti, uličnim gledališčem, ustvarjalnimi delavnicami, lutkovnimi predstavami, otroškim kinom. Praznične sejme kot so Miklavžev sejem, Novoletni ArtMar, Božično-novoletni sejem, praznična gostinska ponudba na mestnih trgih, mestno drsališče, najmlajše bo tudi letos obiskal dedek Mraz za konec pa boste lahko najdaljšo noč v letu zopet preživeli na Trgu Leona Štuklja.

"Saj veste, Maribor slovi po gostoljubnih, odprtih, sproščenih in veselih ljudeh. Dobrodošli, naj bo tako veselo in sproščeno vaše silvestrovanje ter vso novo leto," še sporočajo organizatorji.

Dogodki, ki jih ne smete zamuditi

Mesec december, ki je znan tudi po nešteto zabavah, zaključkih in srečanjih je za marsikoga lahko nekoliko naporen. Vseeno pa smo poiskali nekaj zanimivejših dogodkov, kjer boste lahko uživali še zadnje dni v letu.

Kot enega zanimivejših dogodkov prav gotovo lahko omenimo  Moskovski cirkus na ledu, ki 12. decembra prihaja v Maribor. Cirkus se bo namreč podal na slavnostno evropsko turnejo z imenom »Senzacija!« Težko pričakovano turnejo pa bodo pričeli ravno v Sloveniji.

"Fantastična uprizoritev bo tudi tokrat pripravljena s povsem novimi, pisanimi kostumi, izjemnimi posebnimi učinki in triki na ledu z vrtoglavo dinamiko – vse to in še več vam bo pričaralo nepozabno predstavo. Neverjetno je tudi to, da bodo v drsalkah nastopili tudi vrvohodci in akrobati! V dveh urah boste doživeli vrtoglavo ekstravaganco, avtentično cirkuško umetnost in vrhunsko glasbeno ter svetlobno predstavo, ki bodo vas in vaše otroke povsem očarali v teh predprazničnih decembrskih večerih," med drugim obljubljajo.

Na gledališke odre SNG Maribor se vračajo Guliverjeva potovanja in Hrestač, ki velja za enega najbolj priljubljenih baletov sploh. Razloge za njegovo priljubljenost kaže iskati v dejstvu, da sta tematika in slikovita glasba uglašeni s pravljičnim razpoloženjem božičnega časa in zime.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice