Tudi letos je mariborska občina podelila priznanje častni občan mesta Maribor, to je postal zdravnik Erih Tetičkovič.

Mestni svetniki so na ponedeljkovi seji potrdili, da častni občan mesta letos postane zdravnik Erih Tetičkovič.

Častni občan Erih Tetičkovič

Letošnje priznanje častnega občana je prejel dr. Erih Tetičkovič. Tetičkovič je naziv prejel v znak zahvale in spoštovanja za življenjsko delo v medicini, za strokovno, pedagoško, publicistično in znanstveno-raziskovalno delo na področju nevrologije ter za osebni prispevek njegovega dela k ugledu mesta Maribora doma in v mednarodnem prostoru.

Njegova strokovno-karierna pot se je začela 1968, ko je zaključil študij na Medicinski fakulteti Univerze v Zagrebu in se zaposlil na Oddelku za nevrološke bolezni Splošne bolnišnice Maribor, kjer je ostal do upokojitve leta 2011. Najbolj sej je poglobil v možgansko-žilne bolezni. Z znanstveno monografijo Dopplerjeva sonografija je prvi v Sloveniji oknjižil spoznanja s tega področja. Izdal je tudi knjigo Obvarujmo se možganske kapi, s katero je prepričljivo opozoril na pomen preventive in zgodnje diagnostike ter pravočasnega zdravljenja možgansko-žilnih bolezni. Večino znanstveno-raziskovalnega napora je namenil nevrološkemu ultrazvoku. Kot prvi v Sloveniji je začel razvijati sodobno tridimenzionalno ultrasonografijo v nevrologiji. Mariborski Oddelek za nevrološke bolezni je prav po njegovi zaslugi učni center za to področje.

Živali Eriha Tetičkoviča spremljajo že od malih nog, kot dolgoletni predsednik Društva za zaščito živali Maribor je s petnajstletnim bojem tem koncem uspel priboriti celo novo zavetišče na Teznem. Sam pravi, da nasmeh lahko nariše le nov nasmeh, ljubezen, ki jo daš živali, pa ne osreči le nje, ampak predvsem tistega, ki jo daje. 

Listino mesta Maribora je prejelo Medobčinsko društvo delovnih invalidov Maribor, nagrado zlati grb mesta Maribora pa igralec Marjan Bačko.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Katja7 (nepreverjen)

Iskrene cestitke.Ljubezen do zivali pove veliko o cloveku.

Fritz (nepreverjen)

Čestitam

Starejše novice