Foto: Jaka Arbutina
Za 22-letnega Kristjana Čeha je bil to prvi nastop na olimpijskih igrah. V finalu meta diska je končal na 5. mestu in dokazal, da ga čaka še izjemna kariera. Za Ptujčana bodo pripravili sprejem na ptujski mestni tržnici.

Kristjan Čeh je na svojih prvih olimpijskih igrah osvojil odlično peto mesto. Kljub temu da domov ni prinesel medalje, se je zahvalil vsem, ki ga podpirajo na njegovi športni poti. 

»Moje prve olimpijske igre so bile nora izkušnja. Hvala vsem, ki ste navijali zame in me spodbujali, res je bil poseben občutek tekmovati in vedeti, da doma navijate zame. Hvala družini, prijateljem, znancem, sponzorjem in vsem, ki ste verjeli vame, brez vas ne bi bilo to, kar je, brez vas ne bi bil tu, kjer sem,« je zapisal na Facebooku.

Sprejem za Kristjana Čeha pripravlja ptujska občina

Za odlično peto mesto na njegovem olimpijskem debiju, je Čehu čestitala tudi Mestna občina Ptuj in napovedala, da bomo našemu šampionu lahko čestitali tudi v živo.

»Našemu šampionu boste lahko v živo čestitali tudi sami, v torek, 3. avgusta, ob 19. uri na mestni tržnici,« so sporočili na Facebook profilu ptujske občine.

»Na odlično uvrstitev smo v Mestni občini Ptuj več kot ponosni,« so sporočili. Županja Nuška Gajšek je sicer že pred odhodom Čeha v Tokio dejala: »Upam, da ve, da stojimo za njim, da ga podpiramo, ne glede na rezultat. On je za nas že zmagovalec.« 

Po koncu iger se je na dramo s trenerjem odzvalo njegovo dekle

Čeh se je nekaj tednov pred olimpijskimi igrami odpovedal trenerju zaradi svojega dekleta. Svojo stran zgodbe je zdaj razkrila tudi ona.

»Zaradi različnih pogledov, s kom lahko treniram, je prišlo do prehitrih reakcij tako na moji kot na trenerjevi strani. Zahteval je, da pri treningu ni mojega dekleta. Orlove, metalke kladiva iz Estonije. To je bil glavni razlog, zato sva se razšla,« je takrat dejal Čeh.

Po koncu iger se je izpovedala še Anna Maria Orel, ki je v svoji ostri izpovedi zapisala, da se je čutila sneta svojih osnovnih človeških pravic kot oseba in kot športnica ter da bi naj bila prisiljena zapustiti svojega fanta. 

»Niti enkrat nisem priporočala naj moj fant zapusti svojega trenerja ali nekdanjo ekipo pred najpomembnejšo sezono svojega življenja do sedaj. Podpirala sem ga in skušala sva popraviti situacijo,« je zapisala Orlova.

Dodala je, da še nikoli ni bila tako osramočena kot zdaj, ko je znana kot nekdo, ki je ukradel atleta svojemu trenerju ter da nič, kar so govorili o njej ni res.

Pod našo objavo o zapisu Orlove se je odzval tudi nekdanji trener Gorazd Rajher, ki je navedbe Čehovega dekleta označil za velike laži. Na Ptujinfo smo ga zaprosili za odziv, dejal je, da bo o tej o tematiki morda spregovoril kdaj drugič.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice