Zaradi reorganizacije so Center za socialno delo Maribor, ki je največji takšen center v Sloveniji, razdelili na dva dela. Kot poroča STA en del ostaja na Zagrebški cesti na Teznu, drugi del pa prihodnji teden selijo na Gosposko ulico v središču mesta.

V skladu z novo organizacijsko strukturo centrov za socialno delo v Sloveniji so iz obstoječih 62 centrov oblikovali 63 enot centrov za socialno delo. CSD Maribor, ki je veljal za največjega v državi, so kot edinega razdelil v dve enoti.

»Zaposlene in delo smo glede na krajevno pristojnost po uredbi razdelili na dve enoti že ob reorganizaciji 1. oktobra 2018, a smo ostali še vsi na isti lokaciji« je za STA pojasnila vršilka dolžnosti direktorice CSD Maribor Marjana Bravc.

Selitev na Gosposko ulico

Za novo enoto v mestu je prostore najelo ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti najelo na Gosposki ulici 23. »Prostori namenjeni za Enoto Maribor Center so v zaključni pripravljalni fazi. Zaposleni se bodo preselili in prvič sprejeli uporabnike na novi lokaciji v ponedeljek 4. marca« je za STA pojasnila Bravčeva.

Na novi lokaciji bo zaposlenih 35 ljudi, kateri bodo pokrivali dobro polovico mesta Maribor in sicer mestne četrti in krajevne skupnosti Ivan Cankar, Koroška vrata, Center, Tabor, Nova Vas, Magdalena, Studenci, Radvanje, Pekre, Limbuš, Bresternica - Gaj, Kamnica, Malečnik - Ruperče ter del Pesnice. Bravčeva pojasnjuje, da sedež javnega zavoda CSD Maribor z vodstvom, skupnimi splošnimi in strokovnimi službami ter Enota Tezno ostajata še naprej na Zagrebški cesti 72. Vse druge enote (Lenart, Pesnica, Slovenska Bistrica in Ruše) pa ostajajo na svojih prejšnjih lokacijah.

Z novo organizacijsko strukturo centrov za socialno delo, ki je začela veljati oktobra lani, želi ministrstvo poenotiti delovanje centrov in upravne postopke po zakonu o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev. Nenazadnje je njihov cilj  povečati učinkovitost in kakovost dela centrov, omogočiti več časa za strokovne naloge in vzpostaviti skupne službe.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice