Mariborski Centrum še vedno brez kupca.

Kljub pokazanemu zanimanju ob zbiranju zavezujočih ponudb za nakup nedokončanega poslovno-stanovanjskega objekta Centrum v središču Maribora, pa ta še vedno nima kupca. Tako je bil postopek zbiranja zaključen brez izbire ponudnika, poroča STA.

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je zbiranje zavezujočih ponudb zaključila oktobra lani. Koliko ponudb je prejela, ni znano, vendar pa naj bi ravno zbiranje pokazalo, da zanimanje za nakup obstaja. Zavezujoče ponudbe je zbirala za odkup nepremičnine in terjatev do gradbene družbe MTB, ki je zgradila omenjeni objekt. Tako je večji del Centruma pod njenim okriljem, manjši del pa v lasti zasebnika.

Centrum je podjetje MTB začelo graditi leta 2008, a se je gradnja zaradi finančnih težav naslednje leto ustavila. Trenutno je v tretji gradbeni fazi, obsega pa pet nadstropij, tri kletne etaže in mansardo.

Za nakup stavbe se je v preteklosti zanimala tudi mariborska občina, saj je želela vanjo preseliti osrednjo enoto Mariborske knjižnice. A ekipa tedanjega župana Andreja Fištravca ni uspela pridobiti soglasja mestnega sveta za ta korak. Novi župan Saša Arsenovič želi knjižnico ohraniti na sedanji lokaciji na Rotovškem trgu.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Dravski gusar (nepreverjen)

Treba je dodatno obdavcit nedokoncane zgradbe v mestu, saj kazijo izgled mesta. Mestu razen sramote ne prinasajo nic, isto je potrebno narediti z zapuscenimi starimi stanovanji in zgradbami, samo tako bi lahko neodgovorne lastnike prisilili v prodajo ali adaptacijo.

Katja7 (nepreverjen)

A so vsi slepi in brezbrizni?Sredi centra reklamirajo cigansko gostilno.Kaj je z ljudmi?Turiste,se tistih nekaj,ki pridejo,verjetno pritisne srat in kozlat.

Starejše novice