Foto: Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor
V Sloveniji se je začelo cepljenje oskrbovancev in zaposlenih v domovih za starejše.

V Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor so danes ob 8.30 zjutraj prevzeli prve odmerke cepiva proti novemu koronavirusu ameriškega Pfizerja in nemškega BioNTecha.

Aleksander Jus, pomočnik direktorja za zdravstveno nego, je ob prevzemu dejal: »Zjutraj je prispelo v Zdravstveni doma Maribor 995 odmerkov cepiva proti novemu korona virusu. S cepljenjem so začnemo ob 10.30 v Domu Danice Vogrinec, v enoti Tabor. Novo pošiljko, ki bo namenjena zaposlenim v našem zavodu pričakujemo na prehodu iz starega v novo leto.«

Foto: Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor

Ponekod s cepljenjem začeli že ob 8.30

Prvi trije, ki so prejeli cepivo, so upokojeni mariborski nadškof Franc Kramberger, ki se je cepil v Lenartu, v Rogaški Slatini gospod Jože Pelko in v Domu za starejše občane Fužine gospa Angelca Butenko.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

ZAKAJ BI SE CEPIL ČE BOJO TUDI PO CEPLJENJU ŠE VEDNO VSAKODNEVNO PANIČNO TESTIRALI, SPOROČALI ŠT. OKUŽENIH IN MRTVIH, IN DOKLER NE BO NIČ OKUŽENIH 2 MESECA ZAPORED (KAR NE BO NIKOLI DOKLER SE BO TESTIRALO, TUDI ČE SE 100% POPULACIJE CEPI BOJO LJUDJE ŠE VEDNO ZBOLEVALI IN "UMIRALI S COVIDOM") SE ŽIVLJENJE NE BO VRNILO KOT JE BILO 1 LETO NAZAJ ???

Kaco (nepreverjen)

Mater si smotani.

In reply to by dd (nepreverjen)

Starejše novice