V okviru poostrenih aktivnosti za zagotavljanje večje varnosti pešcev bodo na območju Policijske uprave Maribor danes med 6. in 13. uro izvajali poostren nadzor cestnega prometa nad kršitvami pešcev in vozniki, ki ogrožajo pešce.

Tudi Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Maribor ta teden – v tednu prometne varnosti, ki sovpada s tednom otroka – pripravlja dva dogodka, ki imata za cilj vzgojo in preventivo na področju cestnega prometa.

V sredo, 7. oktobra 2020, bo Dan prometne varnosti. Med 9. in 13. uro bo na Glavnem trgu postavljen prometni poligon, na katerem bodo otroci skozi igro doživeli svet prometa v vlogi voznikov, policisti pa jim bodo na voljo z nasveti o varni udeležbi v cestnem prometu in za odgovore na splošna vprašanja o prometu.

V četrtek, 8. oktobra 2020, pa se bodo med 17. in 19. uro pridružili nacionalni preventivni akciji Pešec. S to akcijo seznanjajo udeležence v prometu o pravilni uporabi odsevnih predmetov, upoštevanju omejitev hitrosti v naseljih ter o odstopanju prednosti pešcem pred označenimi prehodi. 

V Mariboru bodo akcijo izvedli v večernih urah, ko je vidljivost na cestah manjša, vozišče pa pogosto spolzko, in to na naslednjih točkah: vzdolž Ljubljanske ulice, v Ilichovi in Grizoldovi ulici, na Vrbanski cesti pri Osnovni šoli Kamnica in v križišču Preradovičeve in Gorkega ulice. 

Pešce bodo opozarjali na samozaščitne ukrepe in na varno vedenje v prometu, kot sta hoja po pločniku in prečkanje ceste na označenih prehodih. V primeru dežja bodo akcijo izvedli prihodnji četrtek, 15. oktobra.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

ČE TE ZGAZI AVTO IN NIMAŠ MASKE BOŠ TRETIRAN KOT ŽRTEV COVIDA, HEIL MASKO GOR

dd

Se oproščam za moje neverjetne debilnosti. Ne vem zakaj sem takšen patetičen osebek. To je moj zadnji komentar na tej strani. Oproščam se vsem, res iskreno. Za moje vrste retardiranosti ne obstaja zdravila.

In reply to by dd (nepreverjen)

Default (nepreverjen)

Pankrovje izziva po cesta kazniti jih

Starejše novice