Foto: Jure Banfi
Takšno je epidemiološko stanje v podravski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 22. septembra, opravili 5618 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 1011 novih okužb, gre za 18-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 31.328 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo: Dan prej so ob 5930 PCR testiranjih potrdili 1186 novih okužb. Šlo je za 20-odstotni delež. 

V Sloveniji je trenutno 13.744 aktivnih primerov okužb s koronavirusom.

V Podravju 168 novih primerov

Največ primerov je bilo v zadnjem dnevu zaznati v Mariboru, in sicer 44. Sledijo mu Slovenska Bistrica, Ptuj in Ormož z 12 novimi okužbami.

Po sedem okužb so zaznali v občinah Videm in Miklavž na Dravskem polju, šest v občini Duplek, po pet pa v občinah Hoče - Slivnica, Majšperk, Gorišnica in Kidričevo. Štiri nove okužbe imajo občine Ruše, Šentilj, Markovci, Destrnik in Sveti Tomaž, po tri pa občini Pesnica ter Cirkulane.

Po dve novi okužbi so zabeležili v Dornavi, Kungoti, občini Rače - Fram, Središče ob Dravi, Selnica ob Dravi, Juršinci, Zavrč, Hajdina ter Sveti Jurij v Slovenskih goricah, eno novo okužbo pa so potrdili še v občinah Poljčane, Starše, Makole ter Benedikt.

V desetih podravskih občinah v zadnjem dnevu niso zabeležili nobenega novega primera. Najbolje pa še vedno kaže Žetalam, kjer nove okužbe niso zaznali že od 11. avgusta, so pa tudi edina občina brez trenutno aktivnega primera.

Največ aktivnih okužb je v Mariboru. Beležijo jih 732.  

Precepljenost v Podravju

V Podravju, kjer biva 328.469 prebivalcev, je trenutno z enim odmerkom cepljenih 159.834 oziroma 48,7 odstotka posameznikov, z dvema oziroma polno cepljenih pa 141.828 posameznikov.

Samo v zadnjem dnevu je bilo v Podravju cepljenih 605 oseb.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice