Zdravstvena postaja Tezno je močno dotrajana in v najetih prostorih, ki jih lastnik namerava prodati.

Na mariborski občini so lani le pristopili k projektu izgradnje nove Zdravstvene postaje Tezno. Medtem se je zamenjalo vodstvo občine, v zdravstvenem domu pa upajo, da bo ta projekt prioriteta tudi za novega župana Sašo Arsenoviča.

»Ideja je, da se v letošnjem letu prične z gradnjo, predvidoma v avgustu. Končala pa bi se prihodnje leto,« je sredi januarja letos napovedal direktor Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor Jernej Završnik

Končni cilj se ne spreminja 

Cilj ostaja enak, so danes znova poudarili v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor. »Še vedno je končni cilj, da leta 2021 vstopimo v Zdravstveno postajo Tezno, da omogočimo vsem občanom, vsem našim pacientom in našim zdravstvenim ekipam, da bodo delovale v novih prostorih, prijaznih prostorih pacienti in zaposlenim,« pravi Aleksander Jus, pomočnik direktorja za zdravstveno nego.

Nova lokacija, ki je predvidena ob Osnovni šoli Martina Konšaka, predvideva tudi uvrstitev referenčnih ambulant tako v pediatriji kot tudi v ginekologiji. »V bližnji prihodnosti imamo sestanek pri županu prav na to temo. Naš predlog je pripravljen in vse peljemo v to, da bo to uvršeno v letošnjem letu - da bo v letošnjem letu tudi vsa potrebna dokumentacija pripravljena in da ostanemo v tistih okvirjih, ki smo si jih že v preteklem letu zastavili,« je poudaril. 

Primarij Danilo Maurič, strokovni direktor Zdravstvenega doma Maribor, je ob tem dejal, da se je vodstvo zdravstvenega doma že sestalo z mariborskim podžupanom Gregorjem Reichenbergom: »Preveril je našo pot in bili smo pohvaljeni, da delamo dobro, da delamo pravilno. Saj veste, vedno ko pride nova metla, želi preveriti, če je prejšnja metla, kaj pozabila pospraviti ali pa se je kakšen kupček smeti nabral.«

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Yocko (nepreverjen)

Super. Res fino. Zdravstveno postajo res potrebujemo. Samo, da se jo gradi zraven osnovne šole?!! Mnenja sem, da je to velika napaka. Ali je kdo razmišljal o varnosti otrok? Ali je kdo razmišljal, kako obremenjene bodo vse šolske poti z dodatnim prometom? Kakšna dodatna nevarnost bo to, za razigrane šolarje? Šola in zdravstvena postaja ne sodita skupaj. Razmislite in poiščite novo lokacijo za zdravstevno postajo!

Starejše novice