Snaga vabi občane na skupinsko čiščenje Male tržnice, ki bo v soboto, 30. marca. Nato pa bo izvedena tudi prodaja rabljenih stvari.

Že lani se je serija dogodkov začela s takšno akcijo, v kateri so sodelovali številni Mariborčani. Čistilna akcija se bo začela ob 9. uri in s skupnim druženjem zaključila ob 12. uri. V načrtu je čiščenje okolice, ploščadi in stekel, v sklepni fazi pa bodo predstavili tudi načrte za dogodke v nadaljevanju spomladanske sezone. Za osnovne delovne pripomočke bodo poskrbeli v Snagi, a tudi obiskovalce vabijo, da pridejo primerno opremljeni s krpami, rokavicami, metlami in vedri, predvsem pa primerno (športno) obuti. 

Druga priložnost: prodaja rabljenih stvari

Z aktivnostmi na Mali tržnici pa napovedujejo tudi prvi večji dogodek na tržnici Tabor, kjer bodo v soboto, 13. aprila, prvič predstavili projekt Druga priložnost.

Tako so poimenovali prodajo rabljenih stvari – od oblačil, knjig, igrač, športnih pripomočkov, skratka vsega, kar običajno svojo pot prehitro sklene v enem od Snaginih zbirnih centrov.

Statistka tako poroča, da vsak Slovenec letno zavrže do 10 kilogramov še uporabnih predmetov. Prodajali bodo lahko vsi, ki bodo predhodno svojo prodajo najavili v Snagi, da bo dogodek potekal nadzorovano in skladno z zakonodajo.

Prijavnico in podrobnosti lahko najdete tukaj.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice