Koča Trikotna jasa na Mariborskem Pohorju bo kmalu zasijala v novi, osveženi podobi.

»Turisti iz tujine ne bodo drli k nam. Kar bo turistov, bo iz Maribora. To, kar delamo, delamo za Mariborčane,« v luči koronakrize pripoveduje Iztok Tomšič, lastnik koče Trikotna jasa, ki pravkar doživlja preporod. Po požaru, ki je januarja uničil njegov Lisičkin brlog na Bellevueju, je epidemija koronavirusa nov nepričakovan zaplet turistične zgodbe, ki jo namerava spisati. 

Prenova Lisičkinega brloga bo zdaj morala počakati, se je odločil Tomšič, ki v Trikotno jaso vlaga vsaj 50.0000 evrov oziroma pravi, da pregleda nad vložkom niti več nima: »Kaj bo prišlo nazaj, ne morem povedati. Tisti, ki to računa, boljše, da na Pohorje ne vlaga.«

»Prihodek je trenutno nič evrov,« je jasen. Upa, da bodo po 15. maju lahko začeli delati: »Niti se dosti ne obremenjujem s tem, kdaj bomo odprli. Ta čas smo in bomo izkoristili za renovacijo.« Okolico so že preuredili,  postavili so igrala, slackline, trampoline, že letos bo na voljo prostor za piknike.  Adrenalinskega parka, vsaj v taki obliki, kot smo ga bili vajeni, ne bo več. V prihodnosti Tomšič razmišlja še o ureditvi igrišča za odbojko na mivki.

Precej neotipljiva pa je usoda letnega sankališča PohorJet. Delovanje te atrakcije je po besedah Tomšiča odvisno od tujih turistov, ki pa bi jih bilo letos naivno pričakovati v številčnejšem obsegu.

A, kot opaža, ljudje, ki prihajajo na Pohorje, spremembe na Trikotni jasi dojemajo pozitivno. To pravi kot človek, ki večji del svojega časa preživi na Pohorju. »Mogoče me je že kdo zamenjal za smreko,« se pošali, a hkrati da vedeti, da ostaja na 'totem našem bregu'.

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
LudiRudi (nepreverjen)

Koča je zelo obiskana zato ni bojazni,da se dolgoročno ne povrne vložek . Nasprotje temu je koča Luka ,ki so jo preuredili v nekakšen kolesarski poligon in s tem izgubila obiskovalce . Žalostno propada.

Marjan57 (nepreverjen)

Novi lastnik/najemnik koče Luka je katastrofa. Nekajkrat sem šel in bil vsakič izjemno razočaran nad strežbo in splošnim odnosom.

In reply to by LudiRudi (nepreverjen)

LudiRusi (nepreverjen)

Ma pazi niso vsi mariborcani muslimani ...

In reply to by LudiRudi (nepreverjen)

Danijeve Zvezde (nepreverjen)

Vodo umakni v korist mariborcanom, pa bodo pili tebi v korist.

Kritik (nepreverjen)

....tega pa ne razumem ,verjamem ,da tudi ti ne .

In reply to by Danijeve Zvezde (nepreverjen)

Kurta (nepreverjen)

Super, pozitivno. Zdaj pa je se treba zraven lepe oblike ponuditi tudi vsebino in se povezati z drugimi. Pa srečno!

Navijac (nepreverjen)

Srecno

Kritik (nepreverjen)

Pohorje mora pripadati rekreaciji v naravi ! Druženje s prijatelji in pohodništvo bo ustvarilo pozitivno atmosfero . Kolesarjenje mora ostati v zakonskem okviru ,kot je to v ostalih EU državah in pod nadzorom ustreznih organov !
Vožnja z motorji in štirikolesniki ter ostale kršitve morajo biti ustrezno sankcionirane .

MiroMiro (nepreverjen)

Iskrene pohvale za taksen projekt. Koncno se je nekdo spravil vlagat v Pohorje. Stari objekt je res bil ze potreben obnove. Za koco Luka pa sploh nimam besed. Vsak lastnik, ki ga vzame v najem je obup in katastrofa. Kot prvo nima nobenega odnosa in s tem dobesedno odzene potencialno stranko, kot drugo pa vsak nabije ceno pijac kot da smo na festivalu Lent a ne tocka za pocitek.

mislimmmm (nepreverjen)

kak bo tu blato teklo proti koči!

mislimmmm (nepreverjen)

Darko, ki je delal pri Lukeju, je bil duša Pohorja ... njemu bi morali dati v najem, ne pa Prekmurcu (pa nimam nič proti njim)

Starejše novice