Čokoladna vas Tete Fride je postala prepoznavna kot svetovna čokoladna atrakcija, o njej pišejo veliki svetovni mediji, med drugim The Independent, The Sun, Daily Mirror, Tastemade Travel, Lonely planet in Forbes.

Čokoladna vas Tete Fride je zelo unikatna globalna zgodba. To potrjuje luksuzni resort, ki je zrasel v naravnem parku Mariborsko jezero, v Limbušu ob reki Dravi, in kjer se prav vse vrti okoli čokolade. Gre za povezovanje čokoladne manufakture in turističnega resorta.

Ob tem Uroš Mlakar, ustanovitelj Tete Fride in Čokoladne vasi, pojasnjuje: »Naše globalne aktivnosti so se začele že veliko pred otvoritvijo z akcijo iskanja največjega čokoholika na svetu. Video si je na vseh platformah ogledalo prek pol milijona ljudi in odziv je bil odličen. Na tej osnovi smo gradili dalje in pri tem nam je bila v veliko pomoč Slovenska turistična organzacija, kjer razumejo, kaj počnejo na globalni ravni, kako se svet vrti, imajo sodobne prijeme, posluh in posledično tudi odlične rezultate.«

S pomočjo Slovenske turistične organizacije so čokoladno zgodbo med prvimi opazili pri britanskem časopisu The Independent, zatem so sledili drugi največji britanski mediji, kot so The Sun, Daily Mirror in drugi. Čokoladna vas Tete Fride je bila konec preteklega in v začetku letošnjega leta izjemno medijsko izpostavljena ne samo v Sloveniji, ampak tudi po svetu.

The Sun se je razpisal o sanjskem čokoladnem doživetju, ki ga pač mora doživeti vsak pravi čokoholik

Novinarji so bili izjemno pozitivno presenečeni nad »rajem za prave čokoholike«. Goste že ob sprejemu čaka brezplačna čokolada, še več čokoladnih kreacij pa boste odkrili v sami hiški. Čokoladi ni videti konca, saj boste čokoladne produkte našli povsod, tako si boste lahko zobe umivali s čokoladno zobno pasto, v hiški pa vas bo čakalo tudi čokoladno milo in šampon. Zraven lokalno proizvedenega čokoladnega piva in gina, seveda.

»To, da sem ob 8.30 na čokoladni masaži, pokrita s stopljeno čokolado, ni moja običajna jutranja rutina ob sredah.Toda v Chocolate Village by the river, se to zdi nekaj popolnoma naravnega,« opisuje začetek svojega čokoladnega dopusta novinarka britanskega časopisa The Independent. Na sanjski lokaciji ob mirni reki boste lahko bivali v eni izmed treh vrst hišk, ki so ime dobile po različnih vrstah kakava: Forastero, Criollo, Trinitario.

Novinarka ne more skriti navdušenja: »Vsako jutro vam bodo do vrat hiške dostavili svež zajtrk z lokalnimi izdelki in tako se boste med drugim sladkali z granolo, skuto v obliki srca, salamo in šampanjcem. Lahko boste izbirali med zdravim in čokoladnim zajtrkom za prave čokoladne odvisnike, ki vključuje tudi čokoladni sir in čokoladno salamo.«

»Uživala sem ob kosilu, ki ga je ob ognjišču pripravil lokalni chef in YouTube zvezdnik. Moj gobji ragu z ajdo in predjed iz čičerike s solato iz jajčevcev, sta bili seveda začinjeni s čokolado iz Fridine čokoladne manufakture. Presenetljivo sta obe specialiteti delovali zelo okusno,« zaključi svojo gurmansko pripoved.

Čokoladna vas Tete Fride pa ponuja tudi druga čokoladna doživetja

Zanimanje novinarke medija Forbes, je vzbudila predvsem Čokoladna manufaktura Tete Fride, kjer tudi izdelujejo vse čokoladne kreacije.

V Čokoladnem centru lahko doživite čokolado v živo, se spremenite v čokomojstra za en dan, si izdelate svojo unikatno čokolado ali okušate Fridine izdelke na čokoladnih degustacijah.

Se želite še malce razvajati?

Poskusite savno s čokoladno kopeljo, ki se nahaja na terasi drevesne wellness hiške, opremljene s finsko savno, čajnim kotičkom in velikim panoramskim oknom. Britanski tabloid Daily Mirror, je članek začel s povabilom čokoholikom: »Čokoholiki, morda smo pravkar našli vašo sanjsko počitniško destinacijo – celotno vas, posvečeno čokoladi!«

Novinarji so se navduševali nad osupljivimi razgledi, ki jih resort ponuja, detajli, ki so skrbno načrtovani v konceptu čokoladne izkušnje in nad vsemi čokoladno obarvanimi dobrotami. »Mednarodni odmev čudovite čokoladne zgodbe seveda močno vpliva na našo prodajo in na osnovi dosedanjih rezervacij se veselimo poletja, ko bo naš resort pokal po šivih,« je pojasnila solastnica Čokoladne vasi Zvezdana Lubej.

Tastemade Travel, ki ga samo na Facebooku spremlja okoli 1,7 milijona ljudi, pa je svojo izkušnjo primerjal s sladkim pobegom v čokoladna nebesa in jo povzel z besedami: »Pozabite preprosto škatlo čokolade, ta luksuzni resort čokolado živi in diha!«

Bo morda Čokoladna vas Tete Fride vaša naslednja destinacija, ko boste iskali nekaj povsem edinstvenega, neprimerljivega in popolnoma čokoladnega?

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Hojs_ (nepreverjen)

Bravo! Še par takih zgodb na Pohorju in v mestu, pa smo na "konju"! :)

Legionar (nepreverjen)

To je destinacija za bogate ! In drugič ; dostop je katastrofa !

boosko (nepreverjen)

Me za nima kak dobijo papirje za te hišice če jaz nemorem dobiti za eno leseno hišico 6x5 m ,rabim cel kup papirov,tu pa na kmetijskem zemljišču cela vas ,morajo met nekega botra

Starejše novice