Po več neuspešnih poskusih prodaje nekdanjega hotela Črni les v Lenartu pri Slovenskih goricah je ta sedaj le dobil novega lastnika.

Družba za upravljanje terjatev bank je letos poleti začela s prodajnim postopkom in v tem času je najboljšo ponudbo za nakup nepremičnine oddalo domače podjetje Žipo Lenart.

"Novi lastnik prihaja iz lokalnega okolja, v katerem je že prepoznaven in cenjen, njegova dejavnost sega na področja poljedelstva, živinoreje in predelave lesne biomase," so za STA povedali v DUTB.

Kakšne dejavnosti bodo izvajali v hotelu še ni znano

Kot so sporočili novi lastniki, še niso sprejeli odločitve, kakšne dejavnosti se bodo v tem hotelu izvajale. V ta namen sedaj izvajajo poglobljeno in obširno študijo izvedljivosti posamezne primerne dejavnosti za ta objekt. Želijo, da se v njem izvaja dejavnost, ki bo primerna za lokalno območje in vzdržna na dolgi rok. Torej takšna, da bo prispevala k ustvarjanju mnogih razvojnih možnosti, še posebej novih delovnih mest.  "Želimo in prizadevamo si, da iz trenutno 'spečega' objekta ustvarimo uspešno zgodbo, ki ne bo doprinos le našemu podjetju, temveč širši okolici Slovenskih Goric," so še dodali novi lastnik.

Črni les ima za sabo že nekaj sprememb

Objekt Črni les je bil pred prehodom pod okrilje DUTB v lasti družbe Probanka Leasing.  Objekt je na začetku služil kot motel, nato pa kot dom za starejše občane, ki so ga bili lastniki, po izbruhu afere, prisiljeni zapreti.

"Menimo, da je neizkoriščenost tega objekta izgubljena priložnost za lokalno okolje. Prav zato je v našem podjetju že nekaj časa zorela ideja o nakupu in oživitvi tega objekta," je za STA povedal direktor Janez Krajnc.

Objekt so v preteklih letih že poskušali večkrat prodati, naprej za dva milijona evrov, nato se je cena nižala, a doslej ni bilo zanimanja za nakup. Po besedah župana Janeza Krambergerja si v občini Lenart želijo, da bi v Črnem lesu nadaljevali s turistično dejavnostjo. Tudi zaradi tega so bili na začetku tega leta odločno proti predlogu vlade, da se v tem objektu vzpostavi center za tujce.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice