FOTO: Mediaspeed
Šolski svetniki so Heleni Cvikl namenili le dva glasova. O izidu glasovanja mora v tridesetih dneh zdaj svoje mnenje podati minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo.

Svet Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor je ocenil, da si dolgoletna direktorica šole Helena Cvikl, ne zasluži še enega zadnjega mandata, ki bi trajal pet let. Šolski svetniki so ji po poročanju Večera namenili le dva glasova, preostali osem so naklonili Tanji Angleitner Sagadin, ki je bila njena edina protikandidatka za mesto direktorice.

»Nimam besed. Po devetnajstih letih vloženega truda in žrtvovanja za šolo, v katerih sem šolo pripeljala v sam vrh evropskih šol na področju gostinstva, hotelirstva in turizma ter zagotovila najsodobnejše pogoje za izvedbo izobraževanja, je Svet šole ocenil, da mi ne morejo zaupati še enega, zadnjega mandata!?« je za Večer komentirala Cviklova. 

O izidu glasovanja mora v tridesetih dneh zdaj svoje mnenje podati minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo.

FOTO: Mediaspeed

Cviklovi, ki je tudi podpredsednica mednarodnega združenja vodilnih hotelirskih šol EURHODIP in članica izvršnega predsedstva evropskega združenja turističnih šol AEHT, do upokojitve manjka še pet let. Zavod ji bo, če mesto direktorice izgubi, dolžan zagotoviti delovno mesto znotraj šolskih zidov, še poroča Večer. 

Dolgoletna direktorica Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor je sicer že 29. januarja prejela podporo mariborskih mestnih svetnikov, ki so v sklepu o podpori zapisali: »Mestni svet daje pozitivno mnenje kandidatki Heleni Cvikl za imenovanje direktorice Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor z obrazložitvijo, da kandidatka vodi šolo od leta 2000 kot direktorica. Njeno dosedanje delo in vodenje šole je ocenjeno kot zelo uspešno.

Cviklova zaslužna za številne ambiciozne projekte 

Med drugim je pod njenim vodstvom Višja gostinska in turistična šola Maribor prevzela zapuščeni Hotel Ocean in ga nameravala oblikovati v butični hotel, ki bi v Maribor pripeljal tudi kanček zanimive zgodovine o Štajerskem princu.

Spomnimo. Hotel Ocean v Mariboru, ki ga je slaba banka prodajala po ceni 870.000 evrov, je za namene učnega procesa - po neverjetnem angažmaju vodstva šole - država predala v upravljanje VŠGT Maribor. 

Hotel naj bi namenili procesu izobraževanja in usposabljanja mladih za gostinsko-turistične poklice, izvajali naj bi študijske vsebine z izvedbo vaj in projektnega dela v realnem delovnem okolju šolskega hotela. V hotelu, ki je bil v obnovljen leta 2008, naj bi študenti vrata predvidoma odprli v prvi polovici leta 2019.

»Namen hotela ni zgolj tržna dejavnost, čeprav bo obratoval pod vsemi pogoji kot pravi hotel. Študentje bodo delali tako v recepciji kot prodaji, marketingu, hotelskemu gospodinjstvu in tudi v kuhinji,« je tedaj pojasnjevala Cviklova.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice