Snaga se pridružuje vseslovenskemu dogodku in ta četrtek v okviru dneva odprtih vrat organizira voden ogled zbirnega centra na Plinarniški ulici, ki ga bodo nadgradili z informativno delavnico o načinu ločenega zbiranja odpadkov v Mariboru.

Pobudo je dala Skupnost občin Slovenije, Snaga pa bo dogodek izvedla v imenu Mestne občine Maribor. V četrtek, 15. februarja bodo po celi državi organizirani dnevi odprtih vrat slovenskih lokalnih skupnosti. V Mariboru bo Snaga pripravila voden ogled zbirnega centra na Plinarniški ulici in informativno delavnico o načinu ločenega zbiranja odpadkov v občini Maribor.

Dogodek se pričenja z zborom ob 16. uri na zbirnem centru Plinarniška, od koder se bodo udeleženci podali na sedež Snage, na Nasipno ulico 64. Prijave na dogodek lahko občani sporočijo po telefonu na številko 02 620 58 00 ali na elektronski naslov pr.snaga@snaga-mb.si.

V katero posodo sodi kateri odpadek?

Maribor je bil eden pionirjev na področju ločenega zbiranja odpadkov v Sloveniji, a številne frakcije odpadkov, ki jih zbiramo ločeno, predstavljajo za povprečnega uporabnika vsakodnevni izziv, ki se prične z vprašanjem: »V katero posodo sodi odpadek, ki ga držim v roki?«

»Zainteresirani javnosti želimo na dnevu odprtih vrat predstavili predvsem javno infrastrukturo, ki je namenjena ločenemu zbiranju odpadkov, ki v gospodinjstvih nastajajo občasno in smo zato nanje manj pripravljeni, ko se pojavijo,« pojasnjujejo pri Snagi.

Hkrati pa ne bodo zanemarili pogleda v prihodnost. »V Mariboru gradimo tehnološko najbolj dovršeno sortirnico mešanih komunalnih odpadkov v Sloveniji, ki sledi smeri, v katero nas s svojimi direktivami usmerja Evropska unija. Tovrstne naprave lahko srednjeročno vodijo v spremembo načina ločenega zbiranja odpadkov, saj se tehnologija razvija tudi na področju odpadkov in lahko že danes uporabniku odvzame pretežno breme ločevanja, saj ga namesto uporabnika izvedejo stroji. Hitreje in predvsem bolj natančno,« še dodajajo.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice