Iz mariborskega letališča bo danes Fokker 50 poletel proti Münchnu in Antwerpenu.

Maribor z današnjim dnem končno dobiva redno letalsko linijo. Vsak delovnik se iz Maribora leti v München in Antwerpen. Letalo Fokker 50 bo na mariborskem letališču vzletelo ob 14.50, v München bo prispelo ob 16.30, v belgijskem Antwerpnu pa ob 19.10.

»Nova povezava z Münchnom ne bo služila le številnim podjetjem v Mariboru in njegovi okolici, temveč je prav tako popolna za popotnike, ki iščejo oddih v mestu,« je ob napovedi linij povedal Karl Rickard, glavni direktor letalske družbe VLM Airlines.

Rickard je Antwerpen izpostavil kot dobro iztočnico do drugih okoliških večjih mest v Belgiji in na Nizozemskem, kot so Bruselj, Gent, Brugge, Rotterdam in Eindhoven. Antwerpen je tudi eno največjih pristanišč v Evropi, prestolnica trgovine z diamanti in drugo največje središče petrokemije na svetu.

Za prvi let za München ni več sedežev

Ob zagonu redne letalske povezave med Mariborom Münchnom in Antwerpnom bo pred prvim letom, ob 13. uri, na mariborskem letališču tudi slovesna prireditev. Za prvi let sedežev za München ni več možno dobiti, za Antwerpen pa je na voljo le še nekaj zadnjih, za katere je treba odšteti kar 234 evrov. 

V naslednjih dneh si je mogoče let za München zagotoviti za 68 evrov, za Antwerpen pa 79 evrov.

Kaj bo s kitajsko investicijo?

Novembra lani je ob prisotnosti premierja Mira Cerarja prokurist Aerodroma Maribor Marko Gros z izvršnim podpredsednikom največjega kitajskega gradbenega podjetja podpisal pogodbo o 660-milijonski investiciji v mariborsko letališče.

Kaj točno naj bi ta investicija prinesla, še ni znano, izkazalo pa se je, da pogodba niti ni popolnoma zavezujoča, bolj gre za pismo o nameri. Načrtovane 660-milijonske investicije naj bi bile izveden v več kot 10 letih, ob daljši pristajalni stezi pa naj bi mariborsko letališče s strani kitajskih inveticij dobilo še nov, stolp, nove parkirne hiše, hotel in druge prostore za raznorazne dogodke, sta pojasnjevala župan Fištravec in njegov svetovalec Kovačič.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice