Zlasti na območju vzhodne Slovenije lahko jutri pričakujemo sneg do nižin. Količina snega? 15 centimetrov. Pričakujemo lahko prvo snežno akcijo na avtocestah.

Po zadnjih podatkih Agencije RS za okolje lahko jutri popoldne pričakujemo snežne padavine zlasti na območju vzhodne Slovenije. Največ snega bo po trenutnih napovedih zapadlo na območju vzhodne Slovenije v času od 15. ure pa vse do polnoči. Predvidena količina snega je okoli 15 centimetrov.

Na pot le z zimsko opremo

Vozniki ne pozabite, da morajo biti vozila opremljena z zimsko opremo tudi pred uradnim začetkom cestne zimske službe, ki je s 15. novembrom, ko je zaradi snega, poledice ali nizke temperature lahko ogrožen normalen potek prometa.

80 tisoč ton soli

Kot je sporočil DARS, je za prihajajočo zimsko sezono pogodbeno zagotovljenih približno 80.000 ton soli ter približno 3.000.000 litrov kalcijevega klorida za preprečevanja nastanka poledice: "Sama zaloga v skladiščih in silosih je pred vsakim pričetkom zimske sezone približno 17.000 ton in okrog 500.000 litrov kloridov."

V lanski zimski sezoni je DARS porabil 17.700 ton posipnih materialov, povprečje minulih dvanajstih zimskih sezon je 28.081 ton na zimo. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice