V rovu pod Ptujskim gradom je mogoče vino degustirati tako, kot ga verjetno še niste: v temi.

Dogodek traja približno eno uro in vključuje: degustacijo štirih odličnih lokalnih vin, pokušino sira in suhega sadja, glasbeno ozadje, vodstvo strokovnega degustatorja in vodenje po rovu. Redna cena degustacije znaša 19 evrov, zaradi omejenega števila obiskovalcev so obvezne prijave.

»Degustacije v temi nimajo rednega termina. Mi razpišemo odprte termine, ki so enkrat ali dvakrat mesečno, posamezne skupine pa se seveda lahko prijavijo individualno. V jeseni bo takšnih odprtih degustacij več,« je povedal organizator degustacij Marjan Ostroško.

FOTO: Skriti Ptuj-Hidden Ptuj, Facebook

Obiskovalci potrebujejo topla oblačila, saj je temperatura v rovu tako poleti kot pozimi 13 stopinj Celzija. Dolge hlače in dolge rokave je treba obleči tudi zaradi velike vlažnosti.

Vodenje po rovu do degustacijskega prostora je organizirano v soju baterijskih lučk, degustacije pa potekajo v popolni temi. V rovu pod Ptujskim gradom se obiskovalci gibljejo na lastno odgovornost. Zadržujejo se lahko izključno na območju, kjer to dovoli organizator.

Organizatorji so opozorili tudi na morda manj prijetne plati degustacij v temi: »Če imate strah pred zaprtimi in temnimi prostori, vam obiska ne priporočamo. Med samo degustacijo lahko v primeru, da se ne počutite dobro, prosite organizatorja, da vas z lučko pospremi iz rova. Rov zaradi svojih danosti žal nima toalet, zato prosimo, da to dejstvo upoštevate.«

»Vinska degustacija v temi nam približa vino drugače, kot smo vajeni. Popolna tema pomaga, da vino ne samo okušate, ampak ga tudi začutite. Le s pomočjo brbončic zajamete okuse in globine vina, ki jih drugače morda ne bi začutili. Ob tem pa zajamete tudi zgodbo in okuse vina najstarejšega mesta,« so povedali v Zavodu TuRA Ptuj, kjer tovrstne degustacije organizirajo.

Spremljajte to spletno stran in ne spreglejte, kdaj organizatorji načrtujejo odprte termine degustacij v temi. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice