Drava Festival se začenja že v soboto, 13. maja, odpira pa ga ambasador festivala Dejan Zavec.

V soboto, 13. maja, se z otvoritvenim dogodkom Dravski triatlon v Drava centru v Mariboru prične 2. Drava Festival, festival doživetij ob in na reki Dravi, ki bo potekal vse do 16. julija, po večini ob koncih tedna. Gre za skupek enotno promoviranih izobraževalno-naravovarstvenih ter rekreacijsko-turističnih dogodkov, ki jih organizirajo raznovrstna društva in druge organizacije.

Vrhunci festivala so še Na Koroškem je fajn (27. maj), trening z Dejanom Zavcem (9. junij), Lent ljudem – mestna plaža (9. do 11. junij), premierni Maribor sport fest (16. do 18. junija) in Splavarski kongres (22. do 25. junij).

Reka Drava in njene brežine s svojo raznolikostjo, številnimi naravnimi vrednotami in zavarovanimi območji narave ponujajo prostor za aktivno in zdravo preživljanje prostega časa, hkrati pa reka sama predstavlja glavno življenjsko os območja ob Dravi in s tem priložnost za povezovanje prebivalcev ob reki od Dravograda do Središča ob Dravi. Reka Drava nudi pogoje za razvoj naravi prijaznega turizma in rekreacijskih dejavnosti, hkrati pa omogoča povezovanje za skupen razvoj območja, navajajo v Zavodu za turizem Maribor - Pohorje.

Namen Drava festivala je reko in njene številne danosti približati lokalnim prebivalcem ter dvigniti zavest o zdravem in kakovostnem življenjskem okolju, ki ga Drava omogoča, in o pomenu njegovega ohranjanja. »Hkrati želimo povezati tako posameznike kot ponudnike raznovrstnih storitev in izdelkov ter s tem spodbuditi sodelovanje za skupen trajnostni razvoj in promocijo območja reke Drave v Sloveniji. Drava Festival je zasnovan kot skupek enotno promoviranih izobraževalno-naravovarstvenih ter rekreacijsko-turističnih dogodkov, ki jih organizirajo raznovrstna društva in druge organizacije. Drava Festival koordinira Skupina za Dravo,« še pojasnjujejo organizatorji.

Reka Drava predstavlja vir navdiha tudi Dejanu Zavcu, letošnjemu ambasadorju Drava Festivala, ki bo skupaj s kraljem Drave Borutom Rojsom poskrbel za prav poseben otvoritveni dogodek. V soboto, 13. maja, s pričetkom ob 14. uri se bosta pomerila v dravskem triatlonu, zabavnem tekmovanju v Drava centru v Mariboru.

Dogodki ob Dravi

Preizkusite se v čolnu, kajaku, kanuju, na SUP-u, na splavu, na kolesu, peš ali odtecite svoj dravski krog. Vse to in še več ponuja letošnji Drava Festival na raznovrstnih dogodkih na in ob reki Dravi, od spusta po reki s čolni, kolesarjenja po Dravski kolesarski poti, vodenih sprehodov na dravskih brežinah do kulinaričnih pokušnjah izdelkov iz krajev, ki živijo v sožitju z najbolj vodnato reko pri nas. Festivalska doživetja se vijejo od meje do meje, v treh regijah, na območju Koroške ter na mariborskem in ptujskem območju. Dogodki so športno rekreacijske, naravovarstveno izobraževalne in kulturne narave.

Številni ostali dogodki, ki se bodo odvili v sklopu Drava Festivala 2017 – teh bo več kot 75 – pa preverite v programu Drava Festivala 2017.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice