Marko Marhl, dekan Pedagoške fakultete, zaradi znanstveni izzivov odstopa od dane funkcije.

Dekan Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru, Marko Marhl, odstopa z mesta vodstva. Razlog naj bi bili strokovni izzivi na področju biofizikalnih znanosti v okviru razvoja Medicinske fakultete in drugi izzivi na Univerzi v Mariboru.

Poslavljajoči se dekan pravi, da zapušča Pedagoško fakulteto »v dobri kondiciji in pripravljeno, da s strokovnim delom odgovarja na izzive prihodnosti«.

»Vsem članom vodstva, sodelavcem in študentom se zahvaljujem za dobro sodelovanje. Skupaj smo tvorili eno najboljših fakultet Univerze v Mariboru in želim si, da bo Pedagoška fakulteta še naprej odločno stopala po poti razvoja. Kolikor bo v moji moči, ji bom pri tem še naprej pomagal. A zdi se mi korektno, da njeno krmilo prevzame nekdo, ki ji bo 100-odstotno posvečal svoje znanje in energijo,« je zapisal v svoji izjavi ob odstopu.

Medicinska fakulteta išče strokovni kader, ki bo kos razvojnim ciljem

Doktor znanosti meni, da Medicinska fakulteta Univerze v Mariboru s svojim razvojem odgovarja na potrebe širše regije po strokovnem zdravstveno izobraževalnem delovanju.

S tem namenom se v okviru fakultete oblikuje visoko strokovna ekipa, ki bo kos razvojnim ciljem po širitvi in pripravi novih študijskih programov, predvsem stomatologije. Ker je dekan že sodeloval z Medicinsko fakulteto, ta pa ima ravno strokovno kadrovske potrebe na področjih, ki so skladni z Marhlovimi strokovnimi, znanstvenimi in kariernimi izzivi, odstopa kot dekan Pedagoške fakultete

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice