Vir: posnetki zaslona
Iz Maribora prihaja prisrčna vest o dveh 'mini prodajalkah', ki sta se odločili počitnice preživeti 'delovno'.

Uporabnica družbenega omrežja Facebook je te dni delila simpatično novico, ki prihaja iz štajerske prestolnice.

Dekleti, ki ju je poimenovala 'mini prodajalki', sta na Borštnikovi ulici v Mariboru postavili pisano stojnico, saj sta se odločili počitnice preživeti koristno.

»Videla sem ju s ceste, šla pogledat, kaj se dogaja, in punčki (okoli devet let, sosedi) prodajata školjke, risbice in šopke,« je sporočila uporabnica družbenega omrežja Facebook.

»To je njuno počitniško delo, pridni sta in se učita odgovornosti, denar si razdelita. Kaj se lahko proooosim ustavite pri njima in si kupite školjko, če vam je usput? Baje, da sta tukaj vsak dan v tednu,« je še pokomentirala.

Izkušnjo je še opisala takole: »Ko sem plačala nakup, sta bili ful profesionalni, ko pa sem se odpeljala, pa sem ju videla, da sta skakali in kričali od veselja.«

Čudovita zgodba, ni kaj, se strinjajo tudi komentatorji, ki upajo, da bosta dekleti z 'zaslužkom' lahko še enkrat šli na morje.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

pa se zavedate da je to NELEGALNO, in to da gre za otroka niam veze? A izdajata račune? Ne moreš kar tako odpret stojnico sredi javne površine in nekaj na črno prodajat brez dovoljenja

Greg00 (nepreverjen)

Pa ti se zavedas kaki debil si? Ocitno ne, debil.

dd (nepreverjen)

za kakršnokoli prodajo oz. obrt morata "prodajalki" izdat račun, tudi če prodajaš školjke za 20 centov, pa vprašanje če je školjke sploh legalno prodajat saj jih nebi smeli niti iz morja pobrat, kot nesmeš npr. vzeti mivke iz plaže ali zvončkov iz gozda

In reply to by Greg00 (nepreverjen)

Ujma (nepreverjen)

Ojoj,zakaj si to objavila ! Sedaj se bodo oglasili inšpektorji FURS in jim zaplenili premoženje.

pohorskisvizec

Tokrat se strinjam z Dr. dd. Starši bi se prej morali malo pozanimati na Fursu, sicer imaš vse na spletu. Upam, da jo ne obišče davčni inšp.! Vso srečo!

beter (nepreverjen)

Jaz sem prepričan, da sta punčki le hoteli zaslužiti za sladoled in se marsikomu to zdi pohvalno, vendar je problem širši. Dejstvo je, da bodo ljudje raje kupili školjkico od otroka kot od brkatega odraslega.
Pred leti se je takšna otroška ulična prodaja na slovenski obali tolerirala in kar hitro si imel na vsakih par metrov eno punčko ali fantka, ki so ponujali školjke in vse drugo, kar se najde v morju. Vsa roba je bila že na pogled ista, ker je bila otrokom dostavljena s strani (odraslih) podjetnikov, ki so zvečer pobrali inkaso in ga delili s pridnimi prodajalci.

Starejše novice