FOTO: Bobo
Sindikat delavcev migrantov bije boj proti načrtom avstrijske vlade, da zniža otroške dodatke delavcem v Avstriji, ki imajo v tujini živeče otroke.

To soboto bo potekalo srečanje delavcev migrantov štajerske in pomurske regije s Sindikatom delavcev migrantov. Osrednja tema bo aktualna problematika, ki se tiče delavcev migrantov, to pa je načrtovana poteza avstrijske vlade, da zniža otroške dodatke za v tujini živeče otroke.

Srečanje bo potekalo v soboto, 27. januarja, od 15. ure naprej, v Kulturnem in upravnem središču Sv. Jurij ob Ščavnici.

Avstrija želi privarčevati sto milijonov, a delavci migranti se ne dajo

Z načrtovanim znižanjem otroškega dodatka bi avstrijski proračun privarčeval več kot 100 milijonov evrov. Omenjeni ukrep bi najbolj prizadel družine slovenskih in madžarskih delavcev migrantov v Avstriji. Sindikat delavcev migrantov Slovenije, ki združuje interese več kot 20.000 slovenskih delavcev v tujini se je že pred časom ostro odzval na načrtovano potezo avstrijske vlade, zdaj pa prirejajo še srečanje z delavci migranti.

V soboto bodo z delavci migranti iz štajerske in pomurske regije debatirali o aktualni problematiki ter načrtovanih naslednjih potezah. Sindikat je prepričan, da načrtovana poteza Avstrije krši pravo evropske unije na področju koordinacije sistema socialne varnosti, zato so pripravljeni pravico iskati tudi po sodni poti.

Zakon predvideva, da se otroški dodatek zniža na raven dodatka, ki bi ga delavec prejel v svoji državi, kljub temu da tam zaposleni plačujejo enako visoke prispevke kot državljani Avstrije, opozarjajo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice