Vemo, kdo je na drugi strani? To je bilo eno izmed glavnih vprašanj včerajšnjega Medijskega dne, na katerem so sodelovali številni znani medijci.

Na študijskem programu Medijske komunikacije na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko na Univerzi v Mariboru je včeraj potekal že tradicionalni Medijski dan. To je dogodek študentov Medijskih komunikacij kjer se vsako leto predstavljajo s svojimi idejami, rešitvami, kreativnostjo, inovativnostjo in angažiranostjo, s katero želijo opozoriti, da niso sami sebi namen.

Bistvo Medijskega dne je predvsem sodelovanje in spremljanje izzivov, ki jih ponuja dinamični medijski trg. Širši javnosti želijo predstaviti raznolikost in obsežnost področja medijev s poudarkom na potencialu njihovega dela skozi študij. 

Pod geslom vibriraj, komuniciraj, sprejemaj so študentje organizirali zanimiv dnevni program. Z gosti so med drugim govorili o medijskih trendih in izzivih ter o vizualni komunikaciji sodobnega uporabnika.

Najbolj pestra je bila okrogla miza Denisa Avdića z medijci, kjer so debatirali direktorica TV Slovenija Natalija Gorščak, urednica na POP TV Suzana Lovec, odgovorni urednik Večera Matija Stepišnik, odgovorni urednik Radia Maribor Robert Levstek in odgovrni urednik Radia City Bor Greiner.

Ena izmed glavnih tem okrogle mize so bile predvsem priložnosti in možnosti mladih pri kreiranju medijskega sveta. Natalija Gorščak je študente opozorila, da pri njih pogreša zgodbo in strast do dela ter se sprašuje »Kje hudiča ste izgubili to strast?«.

Suzana Lovec je poudarila, da ne vidi problema, da je premalo mladih v medijih, ampak problem je v prekarnem delu in neplačilih. Bor Greiner je mladim povedal, da morajo izstopati, izkoristiti priložnost in se izkazati. Robert Levstek pa je med drugim poudaril, da sistem RTV Slovenije ne dopušča določenih zadev in na nek način omejuje kreativnost tudi mladim ustvarjalcem, ampak od mladih pričakuje nekaj udarnega in prepričljivega.

Pri časopisu so bralci res navajeni, gre za stvar navade, kjer je potrebno stvari spreminjati počasi. Ljudje iščejo zgodbe, kjer gredo novinarji pod površino in to prinese aplavze publike oziroma bralcev, je poudaril Matija Stepišnik.

Celoten posnetek okrogle mize si lahko ogledate tukaj.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice