Slika je simbolična.
Na določenih območjih države je preklicana velika požarna ogroženost.

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je razglasila prenehanje velike požarne ogroženosti naravnega okolja na določenih območjih države.

Požarna ogroženost je preklicana v občinah na območju izpostav Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Kranj, Ljubljana, Celje, Slovenj Gradec, Trbovlje, Maribor, Murska Sobota, Ptuj, Brežice in Novo mesto. 

Inšpektorat Republike Slovenije za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in policija bosta s 5. julijem na teh območjih prenehala izvajati poostren nadzor. 

Na drugih območjih bo inšpektorat še naprej izvajal nadzore

Velika požarna ogroženost ostaja v veljavi v občinah Ankaran, Izola, Koper in Piran, Koper,  Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal, Kobarid, Miren- Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin in Vipava, Nova Gorica, Bloke, Cerknica, Divača, Hrpelje-Kozina, Ilirska Bistrica, Komen, Loška dolina, Pivka, Postojna in Postojna. 

Na območju teh občin je do preklica v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, kuriti kresove, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete. 

Inšpektorat Republike Slovenije za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in policija bosta na območjih teh občin še naprej izvajala poostren nadzor. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice