V Mariboru bodo dijaki iz vse Slovenije razpravljali o problematikah, ki jih mučijo, in iskali rešitev za boljšo prihodnost.

Jutri bo štajerska prestolnica gostila 100 dijakov iz različnih srednjih šol iz vse Slovenije, ki bodo razpravljali o aktualni problematiki mladih in iskali rešitve za boljšo prihodnost. Dijaška skupnost Maribor (DSM) namreč v sodelovanju s Kariernim centrom Univerze organizira konferenco z naslovom "Dijaki in učenje za življenje", na kateri bodo iskali rešitve na aktualne teme, ki jih zajema vseživljenjsko učenje. Konferenca je del širšega projekta, ki ga izvajajo vse dijaške skupnosti pod okriljem Dijaške organizacije Slovenije. Mlade glave se bodo zbrale v dopoldanskih urah na Univerzi v Mariboru, kjer bodo preživele pester in zanimiv dan. 

Naj se glas mladih širi izven učilnic

Konferenca je odlična priložnost, kjer lahko mladi na glas povedo, s katerimi težavami, ovirami, strahovi se soočajo. Gre za prvovrstni dogodek, na katerem bodo srednješolci s cele Slovenije ne le razpravljali o težavah, pač pa aktivno iskali rešitve in podajali predloge na problematiko, s katero se soočajo. Kot so predvideli organizatorji, je treba mlade opolnomočiti na področjih, kot so dijaška participacija, karierno izobraževanje, trg dela in brezposelnost mladih, finančna pismenost, pomen neformalnega izobraževanja. 

Tematske delavnice

Na dogodku bodo dijakom ponudili možnost diskutiranja s številnimi zanimivimi strokovnjaki, ki so mojstrsko podkovani na svojem področju. Na konferenci se bodo dijaki razdelili v skupine glede na temo, ki so jo predhodno izbrali, nato bodo ob pomoči strokovnjakov skupaj iskali rešitve. Dijaki se bodo vključili v eno izmed petih delavnic, in sicer Dijaška participacija in pasivnost, Trg dela in brezposelnost mladih, Dijaki in finance, Neformalno izobraževanje ali Karierna orientacija. 

Strokovna podpora pri iskanju rešitev

Organizatorji so k sodelovanju povabili strokovnjake s področij, o katerih bo tekla beseda. Dijake bodo pri delu vodili predstavniki vseh treh Kariernih centrov (Univerze v Mariboru, Univerze v Ljubljani in Univerze na Primorskem). Obiskovali pa jih bodo tudi predstavniki Mladinskega sveta Slovenije, Zavoda Nefiks, Zavoda za zaposlovanje – območna služba Maribor. Predaval pa bo tudi mag. Samo Lubej, ambasador finančnega opismenjevanja v akciji Mladi in denar. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice