Informacija, da bo Marprom do začetka zimske sezone na glavnem parkirišču pod Pohorjem uvedel plačljivo parkiranje, je sprožila številne mešane odzive.

Glavno parkirišče pod Pohorjem, ki je v lasti Mestne občine Maribor, bo predvidoma z začetkom zimske sezone plačljivo za vse tiste, ki ne uporabljajo storitev Marproma ali niso bili gosti v partnerskih gostinskih lokalih, trgovini s športno opremo in podobno, je na družbenem omrežju Facebook zapisal direktor Marproma Bernard Majhenič.

Kot pojasnjuje, je namen spremembe tiste, ki parkirajo za osem in več ur (zaposleni pod ali na Pohorju), preusmeriti na oddaljena parkirišča, saj zasedajo prostor tistim, ki koristijo storitve Marproma in gostincev, s katerimi naj bi bil sklenjen dogovor.

Na Marpromu opažajo še, da pohodniki, ki na Pohorju ne pustijo niti centa, zahtevajo največ. Parkiranje na najbljižjem doslej brezplačnem parkirišču pod Pohorjem je privilegij in bo brezplačno le še za tiste, ki vračajo Pohorju, razberemo med vrsticami odziva, ki ga je spisal Majhenič.

Odziv direktorja Marproma Bernarda Majheniča objavljamo v celoti. 

»Včeraj se je na Facebook strani Moj Maribor razvila debata o uporabi parkirišča pod Pohorsko vzpenjačo, ki bo po novem plačljiva za tiste, ki ne uporabijo storitev Marproma ali niso bili gosti v partnerskih gostinskih lokalih, trgovini s športno opremo. Vsa debata je pokazala čisti egoizem posameznikov, ki razmišljajo samo v lastnem interesu. 

Pa, da navedem primer; športnik, ki se je pripeljal iz centra in želi peš na Pohorje in iz Pohorja, vmes ne popije niti čaja, ne poje ničesar, po možnosti še smeti iz nahrbtnika pusti na hribu, da, to se dogaja dnevno - ampak tudi to, je še vse OK, dokler ne pridemo, do tega, da ta isti športnik želi parkirat čisto blizu vznožja Pohorja in mu je težko narediti dodatnih 100 metrov iz brezplačnega parkirišča, medtem ko imamo na drugi strani očeta z dvema mulcema starima pet in sedem let, ki gredo smučati na Pohorje in ker je parkirišče zasedeno (saj mu ga je zasedel prej omenjeni tip športnika) pod vzpenjačo, mora iz parkirišča pod Habakukom ali iz Arene v pancerjih, z vso opremo in dvema otrokoma v muki do vzpenjače. 

Da ne omenjam, da se pričakuje, da je parkirišče spluženo, pometeno, da so suhe veje na drevesih porezane, da so zarisane črte, da je sklenjeno zavarovanje odgovornosti in tako dalje ... Vse to se pričakuje. 

Vsem tistim, športnikom, ki ste se prepoznali v zgornjih vrsticah sporočam, da nikakor ni naš namen na parkirišču služiti, ampak samo, da tiste, ki pridejo v službo pod ali na Pohorje spraviti na oddaljena parkirišča, saj parkirajo za osem in več ur (več kot 50 odstotkov parkirnih mest je zasedenih ravno zaradi zaposlenih) zato, da je na parkirišču dovolj prostora za obiskovalce

In ko bo dogovor z gostinci sklenjen, vas bomo tudi obvestili, kdo so ti gostinci, da boste vedeli, kako lahko brezplačno zapustite parkirišče, če niste naš uporabnik. Če pa ste obiskovalcev Pohorja, ki greste gor in dol ter ne koristite nobenih uslug nikjer, pa parkirajte na brezplačnih parkirnih mestih, ki jih je v okolici dovolj, saj vam bi moralo biti  vseeno ali naredite 3 kilometre ali 3,1 kilometra.«

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Korenina53 (nepreverjen)

Zanimivo, da so s tem že poskusili in je bilo parkirišče prazno, tako da niso pokrili niti stroška tam zaposlenega. Strinjam se, da se v času zimske sezone plačuje parkirnina ne smučarjem, ne pa tudi med letom.

Navijac (nepreverjen)

Cas bo pokazal kako in kaj.Vsi smo razvajeni,da je vse zastonj.Sicer je pa tolk prostora,da ni panike tako za zastonj in placat.

In reply to by Korenina53 (nepreverjen)

Ivan78 (nepreverjen)

Razlika je, da je bilo takrat parkirišče plačljivo za vse. Zdaj pa bo za vse tiste, ki gredo v trgovino, la cantino, na vzpenjačo, itd. brezplačno.

In reply to by Korenina53 (nepreverjen)

Duplchan (nepreverjen)

Kdo sploh potrebuje pohodnike ? ....razen ko je potrebno čistiti smeti za kolesarji in pripraviti teren za smucarijo . Letos bom prispeval SREDINEC Marpromu !

Mari-bor-čan (nepreverjen)

Pravzaprav ima Marprom prav. Nekateri bi samo imeli in nič dali. Torej, če kupiš karto za gondolo je kar logično, da parkiraš bližje, kot tisti, ki ne da nič in zaseda prostor. Enako za goste lokalov in športne trgovine. O teh gostov imajo vsi nekaj, od zastonjkarjev pa nič. Najbolj so zdaj glasni prav zastonjkarji. Zastonj kosilo ne obstaja, pravi znana modrost v ekonomiji.

Starejše novice