V sklopu 25. mednarodne kolesarske dirke Po Sloveniji, ki bo med 13. in 17. junijem, se bo kolesarska karavana v četrtek, 14. junija, ustavila v Mariboru.

Start ob 11.00 na Trgu Leona Štuklja, nadaljevanje po mestnih ulicah do Mariborskega otoka in nato po trasi etape drugega dne s ciljem v Rogaški Slatini bosta prenašali televizijski hiši Eurosport in TV Slovenija. Organizatorji in partnerji dirke vabijo Mariborčane in ljubitelje kolesarskega športa, naj na startu in ob progi spodbujajo aktualno zasedbo najbolj zvenečih kolesarskih imen – med njimi tudi slovenskega kolesarskega šampiona Primoža Rogliča

Največja kolesarska prireditev pri nas

Kolesarska dirka Po Sloveniji je največja kolesarska prireditev pri nas, ki jo iz leta v leto spremlja več ljudi, tako ob progi kot tudi preko medijev. Prva »slovenska pentlja« je bila organizirana leta 1993 in se je do danes razvila v vrhunski športni dogodek, ki vsako leto na slovenske ceste pritegne najbolj zveneča imena svetovnega kolesarstva ter hkrati ponuja odlične pogoje za mednarodno promocijo slovenskega turizma.

Pomemben partner tega odmevnega športnega dogodka je Slovenska turistična organizacija, v sodelovanju z lokalnimi turističnimi organizacijami, pod okriljem katere potekajo številne promocijske aktivnosti za opozarjanje svetovne športne javnosti na lepote in zanimive turistične destinacije naše dežele – kot etapni del dirke bosta mesto Maribor in okolica letos prvič vključena tudi v najodmevnejšo promocijo, oglaševanje na nadnacionalni multimedijski platformi Eurosport. 25. dirka Po Sloveniji poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja

Druga etapa kolesarske dirke

Start 2. etape kolesarske dirke Po Sloveniji bo na Trgu Leona Štuklja v Mariboru. Predstavitev 22 kolesarskih ekip na odru od 10.00 dalje bo dopolnjeval zabavni spremljevalni program vse do 11.00, ko se bo karavana podala na 152,7 kilometrov dolgo traso do Rogaške Slatine. Potek trase skozi mestno jedro Maribora: Trg Leona Štuklja - Ulica kneza Koclja - Koroška cesta - Strossmayerjeva ulica - Gosposvetska cesta - Mariborski otok.

Podrobneje se s potekom trase v Mariboru in okolici lahko seznanite na spodnjem zemljevidu, na uradni spletni strani dogodka pa boste našli tudi 3D predstavitev celotne etape.

Vabilo gledalcem na start dirke in ob progo

Organizatorji kolesarske dirke Po Sloveniji in partnerji dogodka - Mestna občina Maribor in Zavod za turizem Maribor – Pohorje, vabijo ljubitelje športa in zabave, naj se v četrtek, 14. junija, odpravijo na Trg Leona Štuklja in ob progo trase ter spodbujajo najboljše kolesarje sveta - med njimi bodo Primož Roglič, Rafal Majka, Mark Cavendish, Marcel Kittel, Jerome Groenevegen, McCaleb Ewan in drugi - ter tako popestrijo vzdušje tega vrhunskega športnega dogodka, ki ga bosta neposredno in posredno prenašali nadnacionalna TV mreža Eurosport in nacionalna RTV Slovenija.

  • 10.00 - 11.00, Trg Leona Štuklja: Predstavitve 22 kolesarskih ekip na odru s spremljevalnim programom, 
  • 11:00, Trg Leona Štuklja: Start dirke Po Sloveniji, 
  • Potek dirke skozi mestno jedro Maribora: Trg Leona Štuklja - Ulica kneza Koclja - Koroška cesta - Strossmayerjeva ulica - Gosposvetska cesta - Mariborski otok.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice