Slika je simbolična.
Za lažji dostop do digitalnih covidnih potrdil vlada zagotavlja dodatna mesta, kjer si je mogoče zagotoviti digitalno identiteto ali mobilno identiteto smsPASS. To bo mogoče pridobiti tudi na cepilnem mestu v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja.

Mestna občina Maribor je na cepilnem mestu v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja zagotovila upravne delavce, ki bodo naročenim na cepljenje omogočili oddajo obrazca za smsPASS in preveritev identitete vlagatelja, kar je predpogoj za uporabo mobilne identitete.

21. maja je Vlada Republike Slovenije sprejela sklep o izvedbi aktivnosti za lažji dostop prebivalcev do zelenega digitalnega potrdila prek portala zVEM.

Vsak državljan, ki bo želel pridobiti zeleno digitalno potrdilo, bo moral predhodno razpolagati z enim izmed kvalificiranih digitalnih potrdil ali mobilno identiteto smsPASS. 

Gre za storitev, ki s pomočjo enkratnega gesla, poslanega s kratkim sporočilom SMS, omogoča elektronsko podpisovanje dokumentov in zanesljivo identifikacijo uporabnika pri uporabi e-storitev. S pridobljeno digitalno identiteto bodo ljudje lahko dostopali tudi do državnega portala zVem.

Ta poleg potrdil o prebolelosti, cepljenju in izvidih PCR testiranja na novi koronavirus omogoča dostop tudi do drugih zdravstvenih podatkov posameznikov in vrste drugih storitev javne uprave

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice