Foto: Jure Banfi
V okviru Čarobnega Maribora 2022 izvaja Mestna občina Maribor v sodelovanju z Zavodom za turizem Maribor, Mestnimi nepremičnimi in drugimi partnerskimi organizacijami več dobrodelnih akcij.

Ob nešteto prijetnih, toplih in veselih trenutkih nam Čarobni Maribor omogoča, da dobra dela dosežejo tudi tiste, ki jim življenje in vsakdan ne prizanašata.

Letošnji slogan »Priključi se z dobro energijo« med drugim vabi podjetja, organizacije ter Mariborčane in obiskovalce decembrskih prireditev, da sodelujete v dobrodelnih akcijah in poskrbite za še več lepih trenutkov v Čarobnem Mariboru.

Za ta namen so organizatorji pripravili naslednje dobrodelne akcije.

Foto: Jure Banfi

»Božična vrečka Srečka«

Akcija »Božična vrečka Srečka« v izvedbi Mestnih nepremičnin poteka od 1. do 24. decembra na Božični tržnici na Glavnem trgu in osrednji tržnici na Vodnikovem trgu. Organizacije pa jo lahko izvedejo tudi na svojem sedežu.

Akcija je namenjena zbiranju priložnostnih prazničnih daril za socialno ranljive starostnike. Darila bodo konec meseca podarili v sodelovanju z društvom UP-ornik.

Kako sodelovati? V svoji organizaciji pozovite zaposlene, da prinesejo darilca na dogovorjeno mesto. Ko jih boste zbrali, nas pokličite, da jih prevzamemo. Darilo lahko oddate tudi osebno na Božični oziroma osrednji tržnici. Darilo bomo predali osebam, ki jih bo predlagalo društvo UP-ornik.

Starejše, osamljene in pomoči potrebne občane bodo obiskali prostovoljci in jih osrečili s priložnostnimi darili, ki jih boste zbrali v vaši organizaciji ali jih boste kupili na Božični tržnici na Glavnem trgu ali na osrednji tržnici na Vodnikovem trgu.

Prejemnike daril so v preteklih letih najbolj osrečili čaji, kava, čokoladice, piškoti, medenjaki in prigrizki, kot so salama, mandarine, limone, suho sadje, med, rokavice, nogavice, šali.

Izdelki naj bodo novi, čisti in v ustrezni embalaži. Zapišete lahko tudi toplo misel in čestitko, ki bo ogrela srce obdarovanca.

»Srčna stojnica«

Na Glavnem trgu so Mestne nepremične postavile tudi »Srčno stojnico«.

Ta bo od 1. do 24. decembra, organizacije pa jo lahko najamejo za humanitarne dejavnosti, promocijo ali prodajo izdelkov.

Projekt »Poženi! Ti to zmoreš!«

Od 15. do 29. decembra bo na vogalu Ulice škofa Maksimiljana Držečnika in Trga Leona Štuklja postavljena točka »Priključi se z dobro energijo.«

Na dveh od štirih koles, predelanih v sodelovanju z Mariborsko kolesarsko mrežo ter Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru, bodo obiskovalci nabirali tako imenovane dobrodelne kilometre. Vsak prikolesarjen kilometer je vreden deset evrov in prav vsak šteje.

Izkupiček slednjih bo namenjen nadaljevanju izvajanja mentorskega programa »Ti to zmoreš!« Zveze prijateljev mladine Maribor za mlade v stiski.

S poganjanjem pedal na dveh kolesih MBajk pa bodo s pretvarjanjem človeške energije v električno prižigali lučke na veliki novoletni smreki. Otvoritveni dogodek bo 15. decembra ob 17. uri.

Foto: Jure Banfi

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dejjan svinskoglavii (nepreverjen)

Obicno sranje

Default (nepreverjen)

V mb 95% rabi socialno pomoc

Starejše novice