FOTO: Dejan Bulut, ZTMP
Kaj lahko počnete te praznične dni v Mariboru? Izbrskali smo dogodke, ki bodo te dni v Mariboru in s katerimi bodo prazniki še lepši.

V Mariboru, mestu ob Dravi, bodo te dni zaznamovali razni dogodki. Izbrskali smo, kaj vse bo potekalo na današnji predbožični večer in jutri, 25. decembra. 

Sveti večer v znamenju elektronske glasbe

Sveti večer je ime dneva pred božičem. Po običaju se na sveti večer pri nas in večjem delu sveta okrašuje božično drevo, prav tako pa se zvečer prireja slavne večerje in rajanje v krogu celotne družine in pomembna člana Urban Garden družine sta tudi Gregor Jaklinov - Mint in Fejzo Košir - Softskinson.

Gregor Jaklinov - MINT je za sodelavce Urban Gardna oče mariborske elektronske glasbe, ki je svojo glasbeno pot začel že pred 15 leti in je dandanes ime dobro poznano vsem obiskovalcem klubov in glasbenih festivalov po vsej Sloveniji in bivši jugi. Izdal je ploščo pri romunski založbi Apotek.

Na predbožični večer obljubljajo MINTično glasbeno doživetje, ki bo obiskovalce popeljalo od minimala do dub tehno fuzije in micro housa. Fejzo Košir - Softskinson je DJ, producent, bobnar in talentiran grafični dizajner. Je član ekipe Sezam in Your Gay Thougts. Koncert bo potekal danes, 24, decembra, vstopnina do 24:00 je 3 evre, potem pa 5 evrov. Vsak obiskovalec prejme gratis welcome drink. Več o samem dogodku si lahko preberete na tej spletni povezavi

Tradicionalni mariborski stand up

Veliki mariborski stand up večer se jutri, 25. decembra, vrača v Dvorano Tabor Maribor. Čaka vas spektakel, 90 minut smeha in zabave. Vse, kar nikoli niste slišali o mariborskih volitvah, županu, o štajerskih ženskah in kako se zaljubiš v Ljubljani. Zakaj so Štajerci najboljši ljubimci in zakaj se Štajerke vedno ne strinjajo s tem. Ker so v Mariboru veseli vsakega obiska, ste dobrodošli vsi ljudje dobre volje. Več o dogodku si lahko preberete tukaj, a naj vas opozorimo ... Do vstopnic boste prišli zelo, zelo težko. 

Božična čaga: 40 let Prlavo Kazalište

Na božični večer, 25. decembra, se v Festivalni dvorani Lent obeta edinstven koncert! 

Zaključek svetovne turneje ob 40-letnici. Nazadnje so Festivalno dvorano Lent razprodali točno pred dvema letoma. Ob visokem jubileju bomo seveda priča vsem njihovih največjim hitom. Božična čaga je kultni dogodek v Mariboru z 18-letno tradicijo, ki ga tudi letos ne kaže zamuditi. Prvi kontigent 300 vstopnic je znižan, zato si jih priskrbite pravočasno. Na dan dogodka bodo vstopnice dražje. Več si lahko preberete na spletni strani.

Božični koncert na Trgu Leona Štuklja

Trg Leona Štuklja bo na današnji predbožični večer miroval, Mariborčanom pa bo božični dan na največjem mariborskem trgu popestril veliki božični koncert Totega Big Banda, ki se bo začel ob 20. uri.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Butasti (nepreverjen)

Božična čaga: 40 let Prlavo Kazalište
Keri so te to?

Starejše novice