Pred nami je ponovno konec tedna, zato smo za vas izbrskali kaj lahko počnete in kako si lahko popestrite prihajajoče dni.

Poštno ulico bodo preplavili zvoki bluesa

Skupina NO NAME BLUES BAND je na glasbeni sceni prisotna že več let. Začetki delovanja skupine segajo v leto 1993, ko je skupina začela delovati pod imenom NO NAME BAND. V tem času je skupina gojila predvsem zvrst country-rock glasbe in uspešno nastopala v Sloveniji kakor tudi v tujini. Člani skupine so v večini ostali nespremenjeni vse do danes. Sicer pa imajo člani skupine glasbene izkušnje še iz časov pred ustanovitvijo in sicer iz različnih glasbenih zvrsti. V letu 1999 je skupina nekoliko spremenila glasbeno usmerjenost in s tem tudi ime, tako da je imenu dodala BLUES, kar jr tudi zdajšnja osnovna usmeritev delovanja skupine. Skupino pa je dopolnil še nov član na ustni harmoniki. NO NAME BLUES BAND tako sedaj predstavlja s svojim programom dogajanje na blues sceni zadnjih 20-tih let, kar pomeni, da goji zvrst sodobnega (kitarskega) bluesa, kot ga sprejemajo ljudje širom sveta. Ljubitelji bluesa popestrite si petkov večer prisluhnite skupini ob 21:00
 

Vabljeni na turistično obarvano soboto na Grajskem trgu!

Na stojnicah na Grajskem trgu bodo v soboto, 21. julija, turistična in druga društva ter posamezni ponudniki postavili na ogled in pokušino svojo turistično obarvano ponudbo ter tako dodatno poživili sobotni mestni utrip štajerske prestolnice. Tokrat se bo posebno predstavil Jakobski dol, ki je znan po svojem kvalitetnem vinu. Predstavlja se prav v času praznovanja Jakobovega 2018, ko se v kraju v treh tednih zvrsti več kot 200 kulturnih prireditev. Vabljeni ob 11.00, pestro bo. 
 

Oglejte si najbolj odmeven južnoameriški film tega leta

Na lentem kinu Minoriti si boste lahko v soboto, 21. julija, ogledali film z naslovom Fantastična ženska.  Je najbolj odmeven in nagrajevan južnoameriški film leta, med drugim tudi dobitnik letošnjega oskarja za najboljši tujejezični film. Je presunljiva in mojstrska filmska pripoved o ženski, ki se mora boriti za pravico, da je lahko tisto, kar je. Kompleksna,močna … fantastična ženska.   Zgodba govori o mladi natakarici in pevki Marini ter dvajset let starejšem Orlandu, ki sta zaljubljena in načrtujeta skupno prihodnost. Nekega večera po praznovanju Marininega rojstnega dne Orlanda nenadoma obide huda slabost. Marina ga nemudoma odpelje v bolnišnico, a Orlando na urgenci umre. Namesto da bi v miru žalovala, se mora Marina soočiti z vsiljivimi vprašanji policije in zaničljivim odnosom Orlandove družine. Dobitnik letošnjega oskarja za najboljši tujejezični film je zgodba o ženski, ki se mora boriti za pravico, da je lahko tisto, kar je. Kompleksna, močna … fantastična ženska. Film je bil nagrajen tudi s številnimi južnoameriškimi filmskimi nagradami in je ena najboljših stvaritev s tega kontinenta v preteklem filmskem letu.
 

Ljubitelji koktejlov pozor

V soboto, 21.julija, bosta Pika in Maša pokazali kaj znata. Za vas bosta simpatični punci pripravljali najrazličnejše koktejle, ki vas bodo ohladili na vročo poletno soboto! Za vse tiste, ki niste navdušeni nad cocktaili, pa bomo poskrbeli s pestro izbiro točenih piv in ostalih pijač! Začetek že ob 17:00, tako da se lahko tudi mladi starši pridružijo z otroci, ki jim na njihovih igralih definitivno bo ne dolgčas. Tega pa res ne smete zamuditi! 
 

Nočni spust ob soju lune

Rafting klub Maribor vabi svoje člane in simpatizerje, da se pridružijo Spustu ob soju polne lune. Prvotni termin so z 28. prestavili na petek, 27. julija, saj bo tako moč videti popolni lunin mrk. Zbor vseh zainteresiranih je načrtovan ob 20. uri ob Drava Centru, nato pa se bo večerna aktivnost pričela odvijati uro kasneje pri Ribiškem domu Ruše. Start spusta je predviden ob 22. uri, njegov pristanek pa pri Drava centru okoli polnoči, kjer bo udeležence čakal tudi taborni ogenj in okrepčilo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice