Preverili smo, kako si lahko polepšate konec tedna, ki je tik pred vrati.

Pred nami je ponovno konec tedna, zato smo za vas izbrskali kaj lahko počnete in kako si lahko popestrite prihajajoče dni. 

Vsi ljubitelji žara pripravite se! 

Ne zamudite najbolj odpeljane dobrodelne žar turneje vseh časov, ki bo na Glavem trgu v petek, 18, maja, z vročimi hiti slovenskih legend BBQ žanra: Hood Burger, Hillbilly's Smoke House, Pop's Place in Sorbara Steak House. Obiščite dogodek, poskusite aktualne hite v živo in s svojimi prispevki pomagajte otrokom, vključenim v projekt Botrstvo v Sloveniji. Vstopnine ni.

Vas zanimata moda in uniforme?

V Pokrajinskem muzeju Maribor bo v petek, 18. maja, ob 20.00 potekala otvoritev meseca mode, ki bo letos v znamenju uniforme. V spremljevalnem programu bodo izpostavili pomen in fenomen uniform ter gostili strokovnjake z različnih področij uniformiranih služb. K sodelovanju so tudi letos povabili dijake in študente modnega oblikovanja, ki so raziskovali vedno aktualen vpliv vojaških uniform na civilno modo.

Naučite se izdelave princeskinih krofov in cmokov!

Pridite na delavnico v okviru razstave Debata o kuhinji - Kitcehn debate, ki jo bo vodila Darinka Gostenčnik. Delavnica traja 4–5 ur in bo potekala v soboto, 19. maja v Pokrajinskem muzeju Maribor z začetkom ob 10.00. Na tretji delavnici bodo udeleženci spoznavali parjeno testo ter spekli princeske in naredili cmoke.Natančne recepte s postopki priprave in izdelane sladice bodo udeleženci lahko odnesli domov. Cena tečaja je 18 evrov. 

Muzikal Titanik z zvenečim imenom in edinstvenim zgodovinskim kontestom

Muzikal, ki bo 18. maja, letos v postavitvi priznanega češkega režiserja Stanislava Moše prvič uprizorjen v Veliki dvorani SNG Maribor ob 19.30, prinaša poleg všečne melodične glasbe tudi obilo spektakelskih odrskih trenutkov, prav tako pa pripoveduje o osebnih hrepenenjih resničnih ljudi različnih provenienc, o njihovih velikih upih po boljšem življenju in sledenju številnim osebnim različicam "ameriških sanj", ki so na krovu ladje Titanik doživele bodisi klavrni potop ali v najboljšem primeru nepričakovani preobrat. Muzikal bo izveden v angleškem jeziku z nadnapisi v slovenskem in nemškem jeziku. Več si lahko preberete tukaj

Ljubitelji kolesarjenja, pridružite  kolesarskemu maratonu po Pesnici!

Vabljeni na 25. maraton  po sadno vinskih cestah, ki vas popelje po asfaltiranih in manj prometnih cestah med vinogradi in sadovnjaki ter po razgibani pokrajini s čudovitimi razgledi, je namenjen vsem kategorijam, izbirate pa lahko med progama dveh dolžin: 25 ali 65 km. Odhod je v soboto, 19. maja ob 9.00 iz Pesnice. Pripravite se, da zavrtite pedala. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice