Kaj lahko počnete ta konec tedna v Mariboru? Izbrskali smo različne dogodke, ki bodo v štajerski prestolnici potekali ta konec tedna.

V Mariboru, mestu ob Dravi, bo ta konec tedna pestro. Izbrskali smo različne zanimive dogodke, katerih se lahko udeležite, če še nimate načrtov za petkov večer, soboto ali nedeljo. 

Ljubitelji opere in mestnega parka, to je za vas!

V čudovitem mariborskem Mestnem parku bo drevi ob 20.30 v skopu festivala Ezl ek potekala čarobna operna noč. Pod krošnjami dreves boste lahko v naravi prisluhnili Simfoničnemu orkestru Slovenskega narodnega gledališča Maribor, pod taktirko dirigenta Simona Krečiča.

Solisti nocojšnjega večera bodo Sabina Cvilak, Petya Ivanova, Jaki Jurgec, Rebeka Lokar, Irena Petkova, Martin Sušnik, Andreja Zakonjšek Krt

16. tradicionalni poklon Ezl eku

Poklon Ezl eku je dogodek, kjer se srečajo ‘ezlekarji’, ki se skupaj z glasbenimi gosti spominjajo časov njihove mladosti. Dogodek tradicionalno poteka vsako zadnjo majsko soboto. Leto 2019 bo prineslo že 16. zaporedno izvedbo tega dogodka. Program bodo tudi letos pripravili in izvedli člani društva Ezl ek.

Prireditev bo vodil Jože Grobler, predstavili vam bodo Frajerja Ezl eka, na voljo pa bo tudi aktualna številka biltena Ezl ek 2019. Se vidimo v soboto na Dan mladosti na 16. poklonu Ezl eku. Kje? Ja, na Ezl eku!

Srečanje ameriških starodobnikov

Klub ameriških vozil Maribor tradicionalno prireja srečanje ameriških starinskih avtomobilov. Dogodek je iz leta v leto večji, saj se trudijo čim bolje prikazati ameriško sceno zabave, hrane, plesnih in pevskih vložkov, ki nas popeljejo nazaj v čase živih legend Rock'n'rolla in Rockabillyja.

Vsekakor se pa vsako leto potrudijo kanček bolj, da povabijo ljudi, lastnike oldtimerjev tudi iz drugih držav. Tako imate možnost na enem mestu videti avte vseh barv, oblik, znamk, ki so dandanes redkost.

Srečanje bo potekalo v soboto od 11. ure dalje na letališču v Skokah

Spoznajte štirinožce, ki iščejo topel dom

Zavetišče za živali Maribor v soboto pripravlja dan odprtih vrat, na katerem boste lahko spoznali kosmatince, ki iščejo dom. V zavetišču so se odločili, da obiskovalcem pokažejo začasni dom štirinožcev in jim dajo možnost, da spoznajo svojega hišnega ljubljenčka. 

Program:
- med 10.00 in 15.00 animacija za otroke: poslikave obrazov, delavnice za otroke;
- 11.00 predavanje: Odgovorno v nov dom;
- 12.00 izobraževanje za sprehajalce;
- veterinarski kotiček - Veterinarska klinika Pesnica - MZ Vet d. o. o.;
- sprehajanje psov v družbi prostovoljcev;
- srečelov s prikupnimi praktičnimi darili;
- bukvarna.

Doživite Dalmacijo!

Že komaj čakate na poletni dopust, da se znova odpravite v Dalmacijo. Potem je to naravnost za vas. To nedeljo ste vsi ljubitelji Dalmacije ob 12.00 vabljeni v Hotel Habakuk. Uživali boste lahko v kulinaričnih mojstrovinah ob zvokih dalmatinske glasbe na Dalmatinskem brunchu.

Rezervacijo miz lahko opravite preko elektronske pošte [email protected] ali preko telefona na 02 300 8100.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice