Nedolgo nazaj so se številni Vurberžani in tudi obiskovalci tamkajšnjega pokopališča nadvse razveselili, ko so na spletni strani občine Duplek, prebrali novico o popolni zapori ceste na Vurberku zaradi izvajanja gradbenih del.

Promet v času popolne zapore bo potekal po urejenih in označenih obvozih.

»Obveščamo vas , da bo od 7. januarja 2019 od 7. ure, pa predvidoma vse do 15. april 2019 do 18. ure na Vurberku v območju med hišno številko Vurberk 93 in hišno številko Vurberk 95 vzpostavljena popolna zapora občinske javne poti št. JP 582940 Vurberk (na Grad), zaradi izvajanja gradbenih del ob izvedbi projekta Ureditev para avtobusnih postajališč Marof/Vurberk, ob državni cest R3-710/1292  Maribor – Vurberk – Ptuj, od kilometra 13,900 do kilometra 14,200. Za stanovalce, dostavo in intervencijo bo omogočen dostop po delu gradbišča, razen po delu, kjer se trenutno izvajajo dela. Promet bo v času popolne zapore potekal po urejenih in označenih obvozih po JP 582950 Vurberk (od križa na Grda) in v nadaljevanju po JP 582940 Vurberk (na Grad). Naprošamo vas za upoštevanje začasne prometne signalizacije in se vam zahvaljujemo za razumevanje,« so zapisali.

Prostor za parkiranje vozil na drugi strani ceste

Gre namreč za uresničitev dolgoletne želje krajanov po ureditvi avtobusnih postajališč na tem delu, ki jih doslej še niso imeli, saj so vozniki avtobuse  ustavljali kar na cestišču, pa tudi prečkanje nadvse prometne državne ceste je bilo zaradi nepreglednega ovinka pri starejših večkrat tudi precej nevarno. Prostor za parkiranje vozil je namreč na drugi strani ceste.

Naložbo bo sofinancira tudi država

Kot je povedal Marjan Topič iz občinskega oddelka za okolje in prostor, gre za naložbo, ki jo sofinancira tudi država. »Vrednost del je 689 tisoč evrov, od tega znaša delež občine 154.000. Preostali delež namreč zagotavlja Direkcija RS za infrastrukturo,« je pojasnil Topič in nadaljeval, da bosta zgrajeni dve novi avtobusni postajališči na vsaki strani vozišča, uredili bodo pločnik, javno razsvetljavo, označen in osvetljen prehod za pešce preko državne ceste ter nova cestna priključka za cesti proti gradu in pokopališču. Izvajalec del pa je murskosoboško podjetje Pomgrad.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice