Razgled na srce med vinogradi, ki ga skoraj vsak mesec obišče več tisoč radovednežev, je dočakal prenovo. Obisk bo po prenovi tudi plačljiv.

Znamenita pot v obliki srca med vinogradi na Špičniku pri Svečini velja za eno najlepših znamenitosti štajerske pokrajine. A dostop do te priljubljene znamenitosti je te dni povsem zaprt.

Trenutno zaprto zaradi prenove

Pogled na edinstveno cesto v obliki srca je najlepše viden na terasi turistične kmetije Dreisiebner, ki se je odločila za milijonsko investicijo v prenovo in preoblikovanje razgledne terase.

Trenutno je tako dostop do izjemnega razgleda popolnoma zaprt zaradi prenove.

Najbolj srčkan razgled Slovenije nikoli več ne bo enak

V prenovo, ki je nekoliko zastala zaradi epidemije, ni vključena samo izgradnja nove terase, temveč celotna prenova turistične kmetije. Tako bi naj bila vključena tudi gradnja nove kleti, razmišljajo tudi o dograditvi degustacijskega prostora in gradnjo apartmajev.

»Za prenovo terase smo se odločili, ker imamo veliko povpraševanj glede porok, poleg tega želimo tudi gostom ponuditi nekaj novega, da bodo ti še bolj zadovoljni. S tem bo tudi razgled na srce veliko lepši,« je v pogovoru za Mariborinfo novembra lani povedala Andreja Dreisiebner, pri čemer je dodala, da bodo z novo teraso lažje obvladali trume gostov, saj jih ob dobrem koncu tedna obišče tudi preko tisoč gostov.

Dostop do srca bo odslej plačljiv

Z napovedano prenovo se je družina Dreisiebner tudi odločila, da bo dostop do razgledne točke odslej plačljiv, četudi tabla, ki obiskovalce prijazno poziva k prostovoljnemu prispevku, tam stoji že nekaj let.

Tako je bila praksa takšna, da so gostje, ki so prišli samo posnet nekaj fotografij, plačali dva evra, ogled tistih, ki pa so se tudi usedli in plačali za kozarec vina ali pokušino drugih Dreisiebnerjevih dobrot, pa je bil zastonj.

Pri tem pa Dreisiebnerjevi poudarjajo, da bo v novo simbolično ceno, ki jo bodo določili naknadno, všteto tudi darilo. »Gost, ki bo plačal za vstop na razgledno teraso, od nas ne bo šel praznih rok. Ali bo prejel steklenico vina, lahko pa se bodo gostje odločili tudi za domače marmelade, sok ali penino,« še dodaja Andreja Dreisiebner.

S spleta

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Zikollino (nepreverjen)

Čigava je cesta? ... a da občinska? In od kdaj v Sloveniji plačujemo cestninjenje na občinskih cestah? Skratka, prinesi rundo, ki/ko bo spita na vaši zemlji, drugače pa nazaj v kočo Andreja ...

Neviden (nepreverjen)

Če bi kdo poznal dreizibnere bi vedel da k njim več nikoli,tako kot tudi delavcev ne dobi'to je top šhit kmetija'nudijo domačo hrano,ha,ha ha,enega pujsa nimajo,ene krave,še psa ne,ha ha"ti pa proda narezek kot domača hrana,.in sok trikrat razrečen.

In reply to by Zikollino (nepreverjen)

Zikollino (nepreverjen)

Si ti na avstrijski strani pri Brolliju ali Galunderu videl kakega pujsa? Psa? A, da ne? Vidi, vidi ... drek na zidi ... kot pri skopuhih in kvazi židih Dreisiebnerjih ...

In reply to by Neviden (nepreverjen)

Danvid (nepreverjen)

Izgleda da si tak cepc kot je tvoj "Nick" nisi dorasel.
Imaš plesni luft v glavi.

In reply to by Zikollino (nepreverjen)

Zikollino (nepreverjen)

Vidi, vid ... drek na Danvid ... he, he, he ...

In reply to by Danvid (nepreverjen)

Neviden (nepreverjen)

Nima te pravice ,da računa za ogled navadne ceste ,ki sploh ni njegova,bil enkrat gor in nikoli več,da se ne menimo kako izkoriščajo pobiralce grozdja ,ki jim še malico odračunajo.

no ja (nepreverjen)

Cesta ni njegova, je pa njegova kmetija in zemlja, iz katere se vidi cesta. Me zanima, če bi ti dovolil, da se po tvojem dvorišču vsakodnevno vali trume ljudi🤔😉

In reply to by Neviden (nepreverjen)

Danvid (nepreverjen)

Cepec 'če pa imajo gostilno gor' ti bi pa še za kurčev ogled ceste računal"to je požrešnost. Pojdi še Mal pocecat, smrkavec.

In reply to by no ja (nepreverjen)

pohorskisvizec (nepreverjen)

A veste kako je dobila kmetija ime Drajsibner?

Zikollino (nepreverjen)

Svizec ... ja, vemo ... ker tam na kmetiji vse domače dekline Avstrijci najprej trikrat Drajsajo in potem sedemkrat (sieben) po vino v 'keller' (kar se pri hitri izgovorjavi sliši kot 'ner') pošljejo ...

In reply to by pohorskisvizec (nepreverjen)

pohorskisvizec (nepreverjen)

Zikollino, ne drži , baje je stari Drajz(s)ibner pri kartanju dobil večkrat 3 sedmice, tako se ga je prijel priimek tri sedmice v nem. jeziku!

In reply to by Zikollino (nepreverjen)

Zikollino (nepreverjen)

Svizec ... Žal, gospod, ki ga omenjaš ni poznal kart, kaj šele, da bi znal kartati ... Drajzibneri so "vajncerli" že stoletja in le prejšnji državi se lahko zahvalijo, da imajo ta kos zemlje ... skratka drži moja razlaga ... lahko verjameš, ni pa muss ...

In reply to by pohorskisvizec (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice