Na vladnih odborih tudi o zagotovitvi sredstev za dozidavo šole v Hočah.

Vlada je danes v veljavni načrt razvojnih programov uvrstila več projektov, med drugim projekt dozidave prostorov osnovne šole v Hočah.

Spremenila pa je tudi vrednost projekta gradnje komunalne infrastrukture Studor v občini Bohinj in njegovo izvedbo podaljšala v prihodnje leto, so sporočili z vladnega urada za komuniciranje.

Dvig kakovosti življenja ruralnega prebivalstva

Vlada je v veljavni Načrt razvojnih programov 2022-2025 uvrstila projekt dozidave in rekonstrukcije prostorov Osnovne šole Dušana Flisa Hoče v skupni površini 781 kvadratnih metrov.

Z njim želijo zagotoviti osnovne pogoje za varno in kakovostno izvajanje osnovnošolskega vzgojno-izobraževalnega procesa »ter dvig kakovosti življenja ruralnega prebivalstva«.

Ali drugače, zagotoviti želijo boljše pogoje tako za izvajanje pouka, kot za povečanje ponudbe kulturnih, vzgojnih in športnorekreacijskih aktivnosti, pa tudi za organizacijo jedilnice.

Do 2,35 milijona vredna investicija

Skupna ocenjena vrednost projekta je do 2,35 milijona evrov, in sicer bi največ 142 000 evrov namenili iz proračunskega sklada za podnebne spremembe, 2,2 milijona pa bi šlo iz proračuna občine Hoče - Slivnica.

Sprememba vrednosti projekta v Lendavi

Na odboru je vlada sprejela tudi sklep o spremembi vrednosti projekta gradnje dodatnih prostorov Dvojezične srednje šole Lendava.

Med izvajanjem projekta je namreč prišlo do povečanja njegove investicijske vrednosti, in sicer za 217 515 evrov. Na seji odbora je bila zato vrednost omenjenega projekta v Načrt razvojnih programov povečana z 448 924 evrov na 666 006 evrov.

Vlada je sprejela tudi spremembe projekta gradnje komunalne infrastrukture Studor v občini Bohinj. Vrednost projekta so zvišali za 513 000 evrov in po novem znaša dober milijon evrov, od tega znašajo proračunska sredstva v letu 2022 165 000 in sredstva občine 85 000 evrov.

Vremenske razmere botrovale k neizvršbi projetka v letu 2022

Projekt pa se tudi podaljšuje v leto 2023, ko bo iz proračuna države zanj namenjenih 7680 00 evrov.

Sprememba je posledica vremenskih razmer, bolj natančnega popisa del na nivoju projektne dokumentacije ter dviga cen na trgu surovin, so še pojasnili na uradu za komuniciranje.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mestjanar (nepreverjen)

Oj, uredništvo, od kdaj pa pišemo denarne vrednosti s presledkom med številom? Ali je to že priprava na novodobni "Slovorek"? Le kdo vam lektorira vaše umotvore? Vi še agencijskih novic niste sposobni povzemati pravilno.

Starejše novice