Partnerji v projektu razvoja Dravske kolesarske poti, nad katerim je koordinacijo letos prevzela Mariborska razvojna agencija, nadaljujejo z aktivnostmi za razširitev vse bolj priljubljene oblike turistične ponudbe.

Partnerstvo v projektu je zadnja štiri leta koordinirala Regionalna razvojna agencija Koroška, ki še naprej ostaja pomemben partner. V projekt je povezanih 18 občin, vanj sta vključena tudi Znanstveno raziskovalno središče Bistra Ptuj in Zavod za turizem Maribor-Pohorje. Že dve leti v projektu sodeluje tudi direkcija za infrastrukturo, saj predstavlja Dravska kolesarska pot eno od pomembnejših državnih kolesarskih povezav v Sloveniji.

Kolesarji iz Slovenije in tujine lahko po njej kolesarijo že nekaj časa, pot je tudi že v celoti označena, v zadnjih letih pa potekajo številna gradbena dela, saj partnerji želijo, da bi bila kolesarska pot kar najhitreje končana. V zadnjih petih letih so skupaj preuredili ali na novo zgradili in označili več kot 60 kilometrov poti, kar predstavlja slabo polovico 145 kilometrov dolge povezave.

Gradnja celotne kolesarske poti je ocenjena na več kot 20 milijonov evrov, kot so pojasnili na Mariborski razvojni agenciji, pa bi z njo lahko zaključili v naslednjih petih letih. Med večjimi investicijami direkcije za infrastrukturo v preteklem letu je bilo dokončanje dveh večjih odsekov v Rušah in Muti, kjer so uredili prvi varen podhod za kolesarje. Letos so pričeli z gradnjo odseka v Radljah ob Dravi.

Tudi letos nadaljujejo aktivnosti za izgradnjo celotne kolesarske povezave. Poleg gradnje v Radljah trenutni tečejo priprave na odprtje novega gradbišča v mariborski občini, s katerim bodo zaključili gradnjo povezave med Rušami in Limbušem. Na tem odseku bodo uredila štiri počivališča ter varen kolesarski prehod v Rušah.

Sicer pa je direkcija letos zaključila tudi s pripravo projektne dokumentacije za še osem daljših odsekov na Koroškem in v Podravju. Hkrati nadaljujejo projektiranje v Lovrencu na Pohorju, Ormožu in Dupleku, ki predstavljajo zahtevnejši del povezave. Mestna občina Maribor je zaključila s pripravo projektne dokumentacije za odsek Melje-Malečnik-Trčova, v pripravi pa je dokumentacija za odsek med Drava centrom in dvoetažnim mostom.

Zavod za turizem Maribor-Pohorje za potrebe promocije in trženja kolesarskega produkta Drava Bike pripravlja prenovljeno spletno stran in zemljevide, s čimer bodo izboljšali predstavitev turistične ponudbe kolesarjem. Novi atraktivni deli kolesarske poti bodo vključeni tudi v prenovljen video in slikovni material.

V sodelovanju s ponudniki ob Dravski kolesarski poti pripravljajo tudi rezervacijski sistem, ki bo ob ponudbi na poti vključeval tudi storitve prevoza kolesarjev, koles in prtljage. Kot še poudarjajo v Mariborski razvojni agenciji, je letošnje leto zaradi pričakovanega manjšega prihoda tujih turistov najboljša priložnost, da lepote kolesarske poti spozna večje število slovenskih kolesarjev.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kurta (nepreverjen)

Res lepe slike!

Navijac (nepreverjen)

Super.Zdaj pa vnovcit in cimvec turistov

stefant (nepreverjen)

se vidi da so novinarji bili na terenu.

Bicilist (nepreverjen)

Kdaj bo kolesarska pot od MB do Ruš ? Zakaj ne uredite varno kolesarsko pot po Ruški c. mimo Limbuša do Ruš ,takšno kot je od Bezene do Ruš ? Del denarja je menda porabljen za Bike Park na Pohorju za prekopavanje nabrežinh in uničenje narave .

Bicilist (nepreverjen)

Kdaj bodo začeli razmišljati o kampih za kolesarje ? Mariborsko nabrežje je idealno za kampiranje ,kar je nekoč bil kamp-motel v Bresternici .

Heh (nepreverjen)

Bi dal kolesarje v kampe, ja....

In reply to by Bicilist (nepreverjen)

Koba (nepreverjen)

Ko bo podobno kot pri naših zamejcih, potem se lahko greste Drava_bike! Postavitev tabel je šele začetek. MB-PTpo desnem bregu še ni pravljica za kolesarje.

Starejše novice