Foto: Jure Banfi
Božični-novoletni čas je ponovno presenetil s svojimi darovi. Ob mestnem parku v Mariboru je prav na božični dan zaživelo zunanje drsališče.

Po prvotnih načrtih naj bi drsališče stalo na Trgu Leona Štuklja, a se občina to sezono zanj ni odločila. Zavod za turizem Maribor je postavitev drsališča označil za 'finančno in zdravstveno tveganje'. Pobudo je prevzela agencija Mopa, ki se je povezala z lokalnim gostincem.

Drsališče zdaj v Mariboru obratuje vsak dan od desete ure zjutraj do devete zvečer.

Pravo malo presenečenje

Ta velika ledena ploskev je za Mariborčane pravo presenečenje. Obiskovalci drsaliča so zelo navdušeni, pravijo, da je super, da je vsaj eno odprto drsališče v Mariboru. Najbolj navdušeni pa so seveda najmlajši.

»Fino je, da se nekaj dogaja. Lani v mestu ni bilo ničesar, tako da super, da je vsaj letos,« pove Nataša Nikolič, ki drsa z otroki.

Prijazno otrokom in družinam

Drsališče so pripravili predvsem za otroke in družine, ki se z drsanjem spoznavajo prvič.

»Starši lahko gredo na led tudi brez drsalk, da otroci naredijo prve drsne korake, spoznajo led in drsanje,« pojasni Bojan Šušteršič iz agencije Mopa.

Drsališče je odprto vsak dan od desetih dopoldan, do devetih zvečer. Pokrito je s streho, obiščete ga lahko v vseh vremenskih razmerah. 

Drsate lahko v štirih terminih:

  • od 10.00 do 12.00;
  • od 12.30 do 14.30;
  • od 15.00 do 17.00;
  • od 17.30 do 21.00.

Poleg prostora za drsanje, želijo pripraviti tudi razvedrilne vsebine

»Pripravili bomo ligo keglanja na ledu, pri nas je možno praznovati rojstni dan, prijave že zbiramo. Sodelujemo tudi s podjetji in jim na drsališču prirejamo posebne dogodke,« pojasni Šušteršič.

Kako pa je s PCT pogoji?

Vstop na drsališče je možen z izpolnjevanjem PCT pogoja, ki ga otroci do 12. leta starosti ne potrebujejo. Ker je aktivnost na prostem, obiskovalci ne potrebujejo mask.

Športni dan na drsališču?

Drsališče se je povezalo tudi s šolami. Po praznikih, nekje v začetku januarja, bodo na drsališču potekali športni dnevi in nekatere ure športne vzgoje.

Organizatorji so veseli, da so se kljub težjim pogojem in zaostrovanju vseeno odločili za ta korak in otrokom omogočili zimsko aktivnost.

Drsališče bo odprto vse do 5. marca. Pravijo, da jih visoke temperature ne skrbijo, saj imajo vso potrebno infrastrukturo za vzdrževanje ledu. 

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Cavoglave (nepreverjen)

se bolj fino v mariboru bo ko se bo srbski cetnik spokal iz zupanskega mesta!!!!

Starejše novice