Čez nekaj tednov se bo Expano uradno odprl. Prag paviljona bomo prvič lahko prestopili ob otvoritvenem vikendu ter si 13. in 14. aprila prvič ogledali tudi lokal, ki bo tam razvajal z gostinsko ponudbo.

Ponudnika so pred časom poiskali z javnim razpisom. Kot smo poročali, je Mestna občina Murska Sobota 11. januarja objavila poziv za javno zbiranje ponudb za oddajo dela nepremičnine v lasti MOMS – gostinski lokal v Expanu in na podlagi pregleda in analize ponudb je bilo za opravljanje gostinske dejavnosti izbrano podjetje Junior. Gre za družinsko podjetje, ustanovljeno leta 1990, ki si Mariboru lasti že dva lokala pod imenom Takos.

Predpisani okusi Pomurja

Medtem ko je nekatere presenetilo dejstvo, da bo hrano v gospodarskem in turističnem vozlišču Pomurja pripravljalo družinsko podjetje, pa je dejstvo, da jedi v praksi ne bodo odstopale od predpisanih okusov Pomurja. 

Ponudnik je namreč že pred izborom moral predložiti koncept izvajanja gostinske dejavnosti, upoštevajoč regionalno kulinariko in sezone pri pripravi oziroma ponudbi jedi. Prav tako so morali navesti regionalne dobavitelje živil. 

Ena od zahtev razpisa je bila, da gostinec vsaj 50 odstotkov živil nabavlja v regiji ter tako spodbuja regionalne pridelovalce in predelovalce. Podobna zahteva je veljala tudi pri ponudbi pijač.

Ponudili bodo prekmurske kulinarične dobrote

Pri izbranem ponudniku smo zdaj preverili, kakšno ponudbo pripravljajo v Expanu, izvedeti pa smo skušali tudi, ali je morda že znano ime gostinskega lokala, ki bo kmalu zaživel ob Soboškem jezeru.

Kot odgovarjajo v družinskem podjetju Junior, so se na razpis odzvali, ker jim je tovrsten način delovanja in povezovanja všeč in ga tudi podpirajo. 

»Lokacija predstavlja potencial, s katerim lahko ustvarimo dodano vrednost na storitev. Mislim, da je čas, da se o pomurski kulinariki začne govoriti tudi izven meja Slovenije,« pojasnjuje Ivan Dobaj, direktor podjetja Junior in lastnik mariborske restavracije Takos.

Hrana, ki bo v njihovi ponudbi, bo seveda značilna za Pomurje:

»Imeli bomo stalni letni in zimski meni kot tudi sezonske in občasne jedi. Tudi za otroke bo poskrbljeno,« razlaga gostinec in ob tem zagotavlja, da bo ponudba kar se da temeljila na lokalnih dobaviteljih v regiji: »Torej stremeli bomo, da bo naša hrana okusna in kvalitetna.«

O imenu gostinskega lokala še razmišljajo, so pa razkrili, da se od imena samega objekta bistveno ne bo razlikoval.

Iskali tudi kuharje in natakarje

Sicer pa spomnimo, da je izbrani gostinec, ki bo zasedel prostore v paviljonu Expano, pred časom iskal tudi ustrezen kader za delo v paviljonu. Tako so razpisali prosta delovna mesta za dva kuharja in štiri natakarje. 

Zaposlovanje v Expanu se je nato nadaljevalo še z razpisom s strani Razvojnega centra Murska Sobota za delovni mesti vzdrževalca in strokovnega sodelavca, ki bo v neposrednem stiku z obiskovalci.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice