Kot smo poročali, je ministrstvo za notranje zadeve v sredo odpravilo odločbo Upravne enote Maribor, ki je nekaj tednov nazaj že drugič prepovedala koncert Marka Perkovića Thompsona v Mariboru.

Organizator koncertov Miran Trol, ki je prvi koncert hrvaškega pevca Marka Perkovića Thompsona v Sloveniji nameraval organizirati že maja 2017, je za Mariborinfo potrdil odločitev ministrstva za notranje zadeve, a dejal, da zadeve ne želi komentirati: »Osebno v tem trenutku ne dajem nobenih izjav v zvezi s tem. Vse boste izvedeli, ko bo čas za to.«

V odločbi ministrstva za notranje zadeve, ki je pritožbo Trola sprejelo kot utemeljeno, je zapisano, da se prijava javne prireditve vrne Policijski postaji Maribor. 

»Odločbo ministrstva za notranje zadeve sem dolžan upoštevati, še vedno sem pa mnenja, da je bila odločba Upravne enote Maribor o prepovedi koncerta Marka Perkovič Thomsona pravilna. Poveličevanja ustaštva na javni prireditvi grobo posega v človeško dostojanstvo. Še posebej to velja za mesto Maribor, ki je v drugi svetovni vojni doživelo hud teror,« pa se je za Mariborinfo odzval Srečko Đurov, načelnik Upravne enote Maribor.
 

Na družbenih omrežjih so se na odločitev ministrstva za notranje zadeve že odzvali številni politiki, med drugim Zdravko Počivalšek, gospodarski minister v Janševi vladi in predsednik SMC, nova predsednica stranke SD in evropska poslanka Tanja Fajon, ki ji he odgovoril minister za notranje zadeve Aleš Hojs, pa bivši premier Marjan Šarec in Boštjan Poklukar, notranji minister v Šarčevi vladi.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
stanislav marko (nepreverjen)

Alo kolesari sedaj ne boste kolesarili v protest ustaškemu pevcu ? Imate polne hlače ?

Danvid (nepreverjen)

Točno

Starejše novice